Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN’DA KESK TEPKİSİ ‘EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN!..’

Samsun’da bir araya gelen KESK üyesi sendika temsilcileri, “Hem iktidarı hem yandan konfederasyonları uyarıyoruz. Hayat TÜİK rakamlarına göre akmıyor, ekmeğimizle oynamayın” açıklaması yaptı

SAMSUN’DA KESK TEPKİSİ  ‘EKMEĞİMİZLE   OYNAMAYIN!..’
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2023 19:57

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na(KESK) bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri, Samsun’da yaptıkları açıklamayla iktidara ve ‘iktidara yakın olduklarını’ iddia ettikleri sendikalara sert tepki gösterdi.

KESK

HER SEFERİNDE DAHA FAZLA FAKİRLEŞTİK
Yapılan açıklamada, iktidarın kamu emekçileri ve emeklilerinin 2024-2025 yılları toplu sözleşmesi taleplerine dair ilk teklifini sunmasına birkaç gün kaldığı hatırlatılarak, “Milyonların gözü o masadan çıkacak kararlara çevrilmiş durumda. Öncesinde yapılan 6 görüşmeden çıkan kararlara bakıldığında 7. defa yapılacak görüşmeden ne çıkacağını tahmin edebiliyoruz. Geride bıraktığımız 12 yıl içinde kaybeden hep biz olduk. Her seferinde daha fazla yoksullaştırıldık” denildi.

İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET TALEBİ
Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü TÜM BEL-SEN Samsun Şube Başkanı Özcan Çelik, ayrıca şu görüşleri dile getirdi:

“Göz göre göre ekonomik krize yol açanların, bu krizden nemalananların, krizde daha yüksek kar elde edenlerin sıra emekçilere geniş halk kesimine gelince ‘kaynak yok’ demelerini kabul etmiyoruz. Çünkü yalan söylüyorlar. Siyasal iktidar toplumun büyük kesimini yoksullukta eşitledi. Açlık sınırında ücretler ödenen büyük halk kesimine, daha yüksek ücret alanları ya da talep edenleri hedef gösteriyor. Bizler yüksek ücret talep etmiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret talebimiz var.

DAHA DERİN AÇLIK VE SEFALET
Emeklilerin durumunu tarif edecek kelime bulamıyoruz. Emekliliği gelmiş on binlerce çalışan emeklilikte alacağı maaşı öğrenince emekli olmaktan vazgeçiyor, çalışmaya devam etmek zorunda kalıyor. Siyasal iktidar milyonlarca kamu emekçisini çalışırken daha fazla yoksulluğa, emekli olunca ise daha fazla sefalete terk eden yeni bir maaş-ücret rejimi yaratmıştır. Sadece bugünü kurtarmak isteyen iktidar hepimizi önümüzdeki yıllarda çok daha derin bir açlığa, sefalete sürüklemektedir.

‘GENEL GREVE GİDELİM’ ÇAĞRISI’
Masada ittifak halinde olan iki konfederasyona ve bunların dışında kalan kamuda örgütlü tüm konfederasyonlara buradan çağrıda bulunuyoruz: talepleriniz ve söylemlerinizde asgari düzeyde bir samimiyet varsa gelin emekten, emekçilerden, emeklilerden yana birlikte tavır koyalım ve en demokratik hakkımızı kullanarak genel greve gidelim. İnanıyoruz ki, böylesi ortak bir tavır ve eylem karşısında iktidar teklifini revize etmek ve taleplerimizi karşılamak durumunda kalacaktır.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.