Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Samsun’da lise öğrencilerinin ‘Cinsel istismar’ isyanı

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde bir grup lise öğrencisi cinsel istismara tepki için yürüdü

Samsun’da lise öğrencilerinin ‘Cinsel istismar’ isyanı
REKLAM ALANI
21 Şubat 2018 22:02

Ahmet Faik Edis Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, cinsel istismara tepki amacıyla yürüyüş yaptı. “Çocuk susar sen susma, idam istiyoruz” yazılı pankart taşıyan ve siyah giysiler giyen kız öğrenciler, ilçe merkezinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

YAS TUTUP SESSİZ KALIYORLAR

Okul öğrencilerinden Münevver İdareci, grup adına yaptığı açıklamada, çocuk istismarının giderek arttığını ve önlem alınması gerektiğini söyledi. “Küçük kız kardeşimize yapılan cinsel istismara rağmen susan ebeveynlerin, genç arkadaşlarımızın sesi olmak için toplandık.” diyen İdareci, olaylarda ölen çocukların arkasından yas tutularak sessiz kalındığını, kendilerinin ise buna kayıtsız kalmak istemediklerini anlattı.

‘İDAM İSTİYORUZ’

Sessiz kalındıkça cinsel istismar olaylarının artacağını belirten İdareci, “İnsanlar susanları sahipsiz zannediyor ama onlar sahipsiz değil. Onların sesi bizleriz. Öncelikle anne ve babalara sesleniyoruz. Lütfen çocukların ahlaki gelişimini önemseyin. Devletimize sesleniyoruz. Lütfen bu olaylar yaşanmadan önlem alın ve idam cezası ile cezalandırın. Çocuk bedenine dokunana idam istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan öğrenciler, daha sonra olaysız biçimde dağıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.