Dolar 32,4087
Euro 34,6043
Altın 2.380,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Samsun’da “nükleer tehlike” oluşacak

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Sinop’a yapılması planlanan Nükleer Santralin yakıtının Samsun Limanı üzerinden taşınmasının planlandığını ve bunun Samsun için bir felaket olduğunu söyledi

Samsun’da “nükleer tehlike” oluşacak
REKLAM ALANI
7 Şubat 2018 23:29

SESSİZ KALARAK FELAKETİMİZİ HAZIRLIYORUZ

Sinop’un İnceburun bölgesine Nükleer Santral tesisi yapılmanın planlandığını, Sinop halkının buna direndiğini ve Samsun halkının da bu direnişe destek olmazsa hemen hemen aynı felakete maruz kalacağını söyleyen Akcagöz, “Nükleer, bir felakettir. Sessiz kalarak felaketimizi hazırlıyoruz. Karadeniz olarak, ‘Çernobil’ in ne anlama geldiğini hepimiz biliriz. Nükleer, ölüm demektir. Nükleer santral, çevrenin ve canlı soyunun katli demektir. Sessiz kalırsak, başımıza gelecek olan her şeyden biz sorumlu olacağız. Nükleer santralin enerji üretiminde ortaya çıkabilecek olan riskin boyutları o kadar vahim ki, bunun sınırını bile kestirebilmek bu günden mümkün değildir. Sinop ve Samsun, iki doğa harikası kent. Sinop’a santral kuracaksınız, yakıtını da Samsun limanından nakledeceksiniz öyle mi? Buna Samsunlu da, Sinoplu da izin vermez. Siz para kazanacaksınız, millet sağlığından olacak. Buna sessiz kalamayız. Sinop’ta nükleer santral istemiyoruz, Samsun sahilinin nükleer yakıtlarla kirlenmesine izin vermiyoruz.” dedi.

NÜKLEER, FELAKETTİR
Sinop’a yapılacak olan Nükleer Santral’de kullanılacak nükleer yakıtın, Avustralya, Kuzey Amerika, Kazakistan, Rusya, Güney Afrika, Nijerya ve Namibya gibi ülkelerden, kargo gemileriyle Samsun Limanı’na getirileceğini,  Samsun Limanı’nda özel araçlara yüklenecek olan kargoların karayoluyla Sinop’a taşınacağını,  karayoluyla taşınması mümkün olmayan kargoların ise Samsun Limanı’nda ağır yük gemilerinden alınarak daha küçük gemilere nakledilerek Sinop’a sevk edileceğini vurgulayan CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, “Samsun ateşe atılıyor demektir. Nükleer, felakettir. En ufak riski bile kaldıramayacak olan bu santrallerin, canlılar için ne denli büyük felaket doğurabileceğini örneklerle biliyoruz. Samsun halkı bu tehlikenin farkında olmalıdır. Bu santral, evimizin bahçesine kurulmak isteniyor. Gerçek budur. Sinop’un ve Samsun’un denizi büyük risk altında. Geçen gün Sinoplular, nükleer santral için yapılmak istenen bilgilendirme toplantısını protesto ettiler. Bu mücadelede kendilerinin yanındayız. Sinop’un, Samsun’un ve ülkemizin başka karış toprağının bu şekilde kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün Sinop’un yanında olmazsak, yarın doğacak tüm felaketin sorumlusu bizler olacağız.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.