Dolar 32,5801
Euro 34,7733
Altın 2.509,80
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘SAMSUN’DA OLMAK GURUR VERİCİ’

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM Üyesi Aylin Nazlıaka, “Kuruluşun kenti, kurtuluşun aklı olan bu cumhuriyet kentinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir gurur duyuyorum” dedi

‘SAMSUN’DA OLMAK  GURUR VERİCİ’
REKLAM ALANI
15 Temmuz 2021 15:34

Türkiye’de şiddet gören kadınların yaşam hakkını savunmak amacıyla ‘Yalnız Değilsin; Biz Varız!’ sloganıyla 81 ilde ‘YaşamHak’ projesini tanıtmak için yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka, proje kapsamında bir dizi ziyaret için Samsun’a geldi.

VEDAT TÜRKALİ’DE PROJE TANITIMI
Nazlıaka ve beraberindeki heyet, proje tanıtım toplantısı öncesinde Çarşamba’nın Eğercili Mahallesi’ni ziyaret ederek biyokütle santral alanını inceledi ve yurttaşlarla bir araya geldi. Ardından Atakum Belediyesi iş birliği ile Atakum Belediyesi Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde “YaşamHak” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

DENİZE YAZA BAĞLANMIŞ ÇELENK
Toplantı sonrasındaysa Atakum Kadın Kooperatifi üyeleri ile bir araya gelen Nazlıaka, Av. Gülay Deveci’den kooperatif hakkında bilgi aldı. Ardından Samsun Tabip Odası’nı ziyaret etti ve burada ‘YaşamHak’ projesi kapsamında ücretsiz destek sağlamak adına protokol imzaladı. Nazlıaka daha sonra CHP Samsun İl Başkanlığı’na da ziyarette bulundu, akabinde ise Tütün İskelesi’nden denize öldürülen kadınların anısına yazma bağlanmış çelenk bıraktı. Son olarak Nazlıaka, Atakum belediyesinin Youtube kanalına konuk oldu.

DEVECİ: YAŞAM HAKKI KUTSALDIR
Yaşam hakkının doğuştan kazanılmış en temel insan hakkı olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “21’inci yüzyılda yaşam hakkını konuşuyoruz. Yaşam hakkı kutsaldır. Yaşam hakkının kutsal olduğunu, kadının onların esiri olmadığını zerre kadar inançları varsa bilmeleri gerekiyor. Çünkü son 20 yıldır artan oranda kocası, ailesi, sevgilisi tarafından her gün 2-3 kadın öldürülüyor. Diğer şiddet türlerini saymıyorum. Çocuğa şiddet keza yine öyle” dedi.

KURTULUŞUN AKLI CUMHURİYET KENTİ
CHP Kadın Kolları’nın yurt genelinde yaptığı çalışmaları ve hedefleri anlatan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka ise şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı 102 yıl önce yaktığı o meşale halen bu salonda dipdiri yanıyor. Kuruluşun kenti, kurtuluşun aklı olan bu cumhuriyet kentinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. İstanbul Sözleşmesi’nin fesih konusu henüz gündemde bile değilken kadına yönelik şiddetin nasıl bir sarmala dönüştüğünü, kadınların bu şiddet sarmalından kurtulamadıklarını görerek bir proje hayata geçirmeliyiz dedik ve 5 Aralık’ta kadının seçme ve seçilme hakkına sahip olmasının 86. yıldönümünde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kamuoyuyla paylaşarak ‘YaşamHak’ projesini hayata geçirdik.

‘ŞİDDETİN TEMELİ, EŞİTSİZLİK İNANCI’
Burada sırf kadın olduğu için katledilmiş kız kardeşlerimizin isimleri var. Biz bu projeyle tek bir kız kardeşimizin kirpiği yere düşmesin, kadınların feryadı havada asılı kalmasın istiyoruz, kadına yönelik şiddeti sona erdirmek istiyoruz. ‘Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum’ diyenler, kadına şiddeti sonlandıramaz. Çünkü şiddetin temelinde kadın ve erkeğin eşit olmadığına dair inanç vardır. Onun için eşitlik karşıtı olanlar, kadınların şiddet sarmalı içinde yaşadığı ızdırabı görmezden ve duymazdan geliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlar için birçok güzel sözü var. Onlardan birisi, bugünkü toplantımıza çok uyuyor. Demiş ki, ‘Bir toplum kadın ve erkek olmak üzere iki cinsiyetten oluşur. Mümkün müdür ki bir kütlenin yarısı yerlere zincirlenmişken diğer yarısı göklere yükselebilsin.’ Elbette mümkün değil, işte o yüzden biz ülkemizi kadın erkek yeniden yükselteceğiz. Yeniden laik, demokratik, aydınlık bir ülkeye dönüştüreceğiz. Bu nedenle bugün salonda aramızda olan erkekler de çok değerli. Çünkü bu sadece kadınların mücadelesi değil, aynı zamanda bir insan hakkı ve demokrasi mücadelesi.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.