Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Samsun’da OMÜ Rektörü MÜJDEYİ VERDİ:

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Akademik takvimde belirlenen süreç içinde yüz yüze eğitim başlayacak. Bütün sınavlarımız yüz yüze olacak” dedi

Samsun’da OMÜ Rektörü  MÜJDEYİ VERDİ:
REKLAM ALANI
2 Ağustos 2021 17:03 | Son Güncellenme: 2 Ağustos 2021 17:09

Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 15’inci Tanıtım Günleri Atakum İlçesi Çobanlı İskelesi’nde açılış töreni ile başladı. Üniversite adayları ve vatandaşların yoğun ilgisini gören ve 2 Ağustos tarihine kadar devam eden 15. OMÜ Tanıtım Günleri’nde sportif ve kültürel faaliyetlerinin yanında Üniversite’nin tanıtılması hedefleniyor.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenci konseyi, üniversite idari yöneticileri, üniversite adayları, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

OMÜ, KARADENİZ’İN EN ÖNEMLİ YAPISI
Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek müsabakalarda birinci olan takımları tebrik etti. OMÜ’nün yaklaşık yarım asırlık bir Üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Ünal, “Bölgeye baktığımızda sadece Samsun’un değil Karadeniz Bölgesi’nin en önemli yapısı olan OMÜ’nün bulunduğumuz kente değer katmasını, kenti çekim merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI
Yeni dönemde öğrenci kulüplerinin ciddi anlamda aktif olmasını istediklerini söyleyen Rektör Ünal, eğitime ise yüz yüze başlayacaklarını ama bazı derslerde uzaktan eğitim yöntemini devam ettireceklerini belirtti. Rektör Ünal, konuşmasında töreni sosyal medya platformları üzerinden canlı yayında izleyenlerin ısrarlı soruları üzerine üniversite öğrencilerinin aylardır beklediği müjdeyi verdi:

“Biz yüz yüze eğitime başlayacağız. Bazı derslerde uzaktan eğitimi kullanacağız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu konuda alt yapısı güçlü ve tecrübesi fazla olan nadir üniversitelerden bir tanesi. Biz sadece kuruduğumuz eğitim sistemi ile kendisine ihtiyaç duyduğumuz oranda uzatan eğitimi kullanacağız. Akademik takvimde belirlenen süreç içinde yüz yüze eğitim başlayacak. Bütün sınavlarımız yüz yüze olacak. Uzaktan sınav olmayacak.”

ATAKUM BELEDİYESİ İLE İŞ BİRLİĞİ
Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise davetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Ünal’a teşekkür etti. Başkan Deveci, “Sevgili öğrenciler ve konuklar, Atakum ilçesinin vizyonu, hedefleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile paralel gidiyor. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, göreve geldiği günden bu yana sıklıkla görüştük. Onun ve Üniversite’nin hedefleriyle bu kentin geleceğini hep beraber bütünleştirmeye çalışacağız, iş birliklerimizi daha ileri noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen OMÜ Tanıtım Günleri’nde; okul ve meslek tanıtımları, söyleşiler, konser, dinleti, spor, gösteri ve eğlenceli etkinlikler yer aldı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.