Dolar 32,3748
Euro 34,5739
Altın 2.384,91
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Samsun’da örnek uygulama Haftanın 7 günü SICAK YEMEK!

Samsun’da Atakum Belediyesi Pandemi Destek Ekibi, ilk 10 günde 530 haneye giderek bin 529 karantinadaki vatandaşa yemek sağladı

Samsun’da örnek uygulama  Haftanın 7 günü  SICAK YEMEK!
REKLAM ALANI
2 Aralık 2020 17:14

Atakum Belediyesi Pandemi Destek Ekibi, 23 Kasım’da başlattığı yemek desteğini haftanın yedi günü sürdürüyor. Korona virüs testi pozitif çıkan ya da temaslı olmaları nedeniyle evlerinde zorunlu izolasyonda kalan yurttaşlara; talep etmeleri halinde çorba, üç çeşit yemek, içecek ve ekmekten oluşan öğle yemeği dağıtılıyor.

HAFTANIN 7 GÜNÜ ÇALIŞIYORLAR
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin 21 Kasım’da kuruluşunu duyurduğu Pandemi Destek Ekibi, 23 Kasım’dan bu yana ilk 10 günde 530 hanenin kapısına giderek bin 529 Atakumluya sıcak yemek ulaştırdı. Talep karşılama, değerlendirme, üretim ve dağıtım safhalarını içeren kapsamlı bir operasyon yürüten Atakum Belediyesi Pandemi Destek Ekibi, ‘riskli’ durumdaki kent sakinlerinin yaşamını kolaylaştırmak için haftanın 7 günü aralıksız çalışıyor.

ÖZEL İZOLASYONLU KUTULARDA
Korona virüse yakalanan Atakumluların tedavi sürecinde iyi beslenebilmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdüren Pandemi Destek Ekibi, çalışmalarına günün erken saatlerinde başlıyor. Atakum Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin mutfak ekibi, dev kazanların başına geçerek üç çeşit yemeğin üretimini gerçekleştiriyor. Her bir yararlanıcının yemeği, porsiyonlar halinde ayrı ayrı hazneleri bulunan kaplara aktarılarak vakumlu şekilde paketleniyor. Yemek paketleri, sıcaklığını kaybetmemesi için özel izolasyonlu kutulara konularak dağıtım araçlarına yükleniyor. Ellerindeki dağıtım listeleri ile Atakum’un dört bir yanına doğru yola çıkan dört ayrı dağıtım ekibi, tüm haneleri tek tek ziyaret ederek yemeklerini kapılarına kadar ulaştırıyor.

‘İMKANLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANIYORUZ’
Atakum’da korona virüs salgını ile mücadele sürecinde Samsun Valiliği, Atakum Kaymakanlığı, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün yanı sıra tüm kurumlarla iş birliği içerisinde olduklarını ve ihtiyaç duyan tüm kent sakinlerine ulaşmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “İmkanlarımızı sonuna kadar kullanıp Atakum’daki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışacağız. Bu süreçte yurttaş dayanışmasına katkıda bulunmak isteyen tüm yardımseverleri, AtaMarket Gıda Bankası’ndaki paydaşımız Özgür Bölüşüm Derneği aracılığıyla destek olmaya davet ediyorum. Bu süreci hep birlikte aşacağız. Hemşehrilerimize mümkün olduğu sürece evlerinde kalmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Haber: Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.