Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun’da özel hastanelerde muayene vurgunu!

Samsun’da bazı özel hastanelerin vatandaştan SGK’nın belirlediği muayene ücretinden fazla ücret aldığı öne sürüldü.

Samsun’da özel hastanelerde muayene vurgunu!
REKLAM ALANI
19 Kasım 2019 10:29

Bir vatandaş, SGK’ya itiraz etti, fazla ödediği muayene ücretini geri aldı. Tabip Odası Başkanı Erkan, “Halen 10 yıl önceki ücretler alınıyor “dedi.

Samsun’da özel hastanelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun belirlediği fiyatlardan yüksek muayene ve katılım ücreti aldığı öne sürüldü. Samsun’da özel hastanede muayene olan bir vatandaş, 160 lira muayene ücreti ödedi.

SGK’YA BAŞVURDU PARAYI GERİ ALDI 

Vatandaş, SGK’nın belirlediği 64 lira katılım bedeli standardını bildiği için hastaneden aldığı faturayı SGK’ya bildirdi. Şikayet sonrası, vatandaşlar fazla ödediği ücreti geri aldı. Vatandaş, örnek olması açısından sosyal medya hesabından bu durumu paylaşarak fazla ödenen muayene ücretlerinin geri alınmasını istedi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında özel hastanelerin yüzde 200’e varan oranlarda katılım bedeli alabildiğini belirtti. Vatandaşların faturanlandırması ve sonrasında SGK’ya şikayeti sonrası hastanelere ceza kesilebildiğini söyleyen Erkan, katkı payının başvurana iade edilebildiğini dile getirdi.

DEVLET GÜNCELLEME YAPMALI 

Sağlık Uygulama Tebliği’nde işlem ve muayene ücretlerinde 10 yıldır bir düzenleme yapılmadığını, gelen birçok zamma rağmen fiyatların değişmediğine işaret eden Tabip Odası Başkanı Erkan, özel hastanelerinde hedef haline getirilmesinin yanlış olacağına vurgu yaptı. Erkan, “Böyle bir artış olmuşken, özel hastaneler, giderleri arttığı için cezayı göze alarak tebliği çiğneyebiliyorlar. Özel kuruluşları suçlamadan olaya gerçek tarafı ile bakıyorum. Hastanelerin kanunlara uyması gerekir ancak, devletinde 10 yıl önce verilen rakamları güncellenmesi gerekiyor “diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.