Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUN’DA ROMANLAR GÜNÜ!

Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Roman vatandaşlara övgüler yağdırırken Vali Zülkif Dağlı da gençler için halk eğitim bünyesinde kurslar açılacağını müjdeledi

SAMSUN’DA ROMANLAR GÜNÜ!
REKLAM ALANI
10 Nisan 2022 16:44

Samsun Valiliği, ‘8 Nisan Dünya Romanlar Günü’ nedeniyle Bafra İlçesi’nde iftar programı düzenledi. Bafra’da ikamet eden Roman vatandaşların katıldığı yemekte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, önemli açıklamalarda bulundu.

KARAASLAN: ROMANLAR, BAHAR MEVSİMİDİR
Çiğdem Karaaslan, sözlerine,.“Hepimizin hayatında yaşadıkları ve dertleri var ama bana sorsanız ‘Romanlar en çok hangi mevsime benzer’ diye ben de ‘bahar’ derim. Bahar gibidir Romanlar. Rengarenk çiçekler açar. Baharda aşırı yağışlar olur, yemyeşildir, rengarenktir” diyerek başkadı.

‘OKUYUN, ÇALIŞIN, ÜLKEYE KATKI YAPIN’
Artık Türkiye’de ayrımcılıktan, ötekileştirmekten, yok saymaktan bahsedilmediğini belirten Karaaslan, “Kötü örnekler yok mu? Elbette vardır. Bunu sıfırlayamazsınız. Dünyanın hiçbir yerinde sıfırlanmaz ama bunu minimuma indirmek için çok büyük bir mücadele veriyoruz. Bundan sonra da benim en büyük dileğim, güzel yavruların çok daha güzel eğitim alarak hem devlette hem kamuda, özel sektörde daha fazla noktalarda hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak. Okusunlar çalışsınlar, ileride bu ülkeye en büyük katkıyı da onlar yapsınlar. O yüzden Romanlar bizim can yoldaşımızdır. Eksiğimiz gediğimiz olabilir ama samimiyetimizden asla şüphe etmez. O yüzden samimiyetimizle bu dertlerle ilgilenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DİKİŞ NAKIŞ VE MÜZİK KURSLARI AÇILACAK
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da konuşmasında şunlara değindi:

“Gençlerimize biraz daha fazla eğileceğiz, çocuklarımıza eğitim anlamında biraz daha fazla eğileceğiz. İş imkanlarını arttırmak için hep birlikte biraz daha uğraşacağız. Bunları yaparsak daha da mutlu oluruz. Bunları da yine bizim himayemizde ilçe kaymakamız ve belediye başkanımızın önemli bir rol almasıyla güzel mekanlar oluşturacağız. Çocuklarımızın spor yapabilmeleri için özel bir mekan oluşturacağız. Eğitimle ilgili bayanların Kuran kursu, halk eğitim gibi dikiş, nakış tekstilde çalışma üzerine eğitimler için mekanlar oluşturacağız. En becerikli olduğunuz bizim hiçbir zaman yapamayacağımız müzisyenlik aletlerini çalma konusunda daha fazla kurslar açacağız halk eğitim bünyesinde. Geleneksel müzisyen olmanın dışında güzel sanatlar liselerine sevk etmekle ilgili eğiteceğiz.”

İftara AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da katıldı.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.