Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SAMSUN’DA ‘RÜŞVET’ DAVASI!…

Samsun’da ’rüşvet aldığı’ iddiasıyla tutuklanan eski daire başkanı ile rüşvet verdiği iddia edilen müteahhidin yargılandıkları mahkemece 4 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Eski daire başkanı tahliye edildi

SAMSUN’DA   ‘RÜŞVET’   DAVASI!…
REKLAM ALANI
20 Ekim 2021 14:23

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in 28 Eylül 2020 tarihinde Samsun Cumhuriyet Savcılığına yaptığı ihbar sonucu Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

ÇAY PAKETLERİ İÇİNDE RÜŞVET
Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu iddiaya göre, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’nin çay paketleri içinde müteahhit Y.T.’den rüşvet aldığı, ailesi ile Rize İkizdere’deki bir termal otelde konakladığı ve 5 bin 977 lira faturayı da müteahhit Y.T.’ye ait şirketin ödediği tespit edildi. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları takip sonucu Bahattin K.’nin aracında çay paketi altına gizlenmiş zarf içinde 30 bin lira para ele geçirdi. Bahattin K.’nin telefonla görüştüğü Y.T.’den çok daha fazla para istediği belirlendi. Polis rüşvet olayının paraların farklı tarihlerde çay paketi içine gizlenerek Y.T. tarafından Bahattin K.’nin aracına bırakılıp rüşvet alışverişinin bu şekilde devam ettiğini, şahısların suçtan kurtulmak için böyle yola başvurduklarını ortaya çıkardı.

22 ARALIK 2020’DE TUTUKLANDILAR
KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyona sonucu Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. ‘rüşvet almak’ suçundan, müteahhit Y.T. ise ‘rüşvet vermek’ suçundan 22 Aralık 2020 tarihinde tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.

MÜTEAHHİT Y.T., DAHA ÖNCE TAHLİYE EDİLDİ
Müteahhit Y.T.’nin avukatı Ata Giritli, Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na müvekkilinin yeniden ifadesinin alınması için başvuruda bulundu. Savcının talimatıyla 14 Ocak 2021 günü tutuklu bulunduğu Samsun Kapalı Cezaevi’nden Samsun Adliyesi’ne getirilen müteahhit Y.T., savcıya ifade verdikten sonra tahliye talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Y.T.’nin tahliyesine karar verdi.

MAHKEME, SON DAVAYI GÖRDÜ
Cezaevinde tutuklu bulunan Bahattin K. ile tutuksuz olan müteahhit Y.T. hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. Savcı, Bahattin K. ile Y.T.’nin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 252/ 1-2 maddesi gereği 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Söz konusu davanın ikinci ve son duruşması Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görüldü.

‘HAYATIMDA KİMSEDEN RÜŞVET ALMADIM’
Tutuklu yargılanan Bahattin K. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, ‘hayatında kimseden rüşvet almadığını’ savundu. Y.T. duruşmaya katılmazken avukatı Ata Giritli ise duruşmada hazır bulundu. Av. Giritli, “Müvekkilim alacaklı olup alacağını tahsil etmek için bu şekilde hareket ettiği ortadadır. Ceza verilmemesi gerekmektedir” dedi.

Mahkeme Bahattin K.’yi “rüşvet almak”, Y.T.’yi ise “rüşvet vermek” suçundan 4 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı. Bahattin K.’nin tahliyesine karar verdi.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.