Dolar 32,5604
Euro 34,9060
Altın 2.433,45
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

SAMSUN’DA SALGININ GÖLGESİNDE DERS BAŞI!

Samsun’da pandemi tedbirleri altında başlatılan yüz yüze eğitimin ilk günü okul öncesi ve 1’İNCİ sınıf öğrencileri ders başı yaptı

SAMSUN’DA  SALGININ GÖLGESİNDE  DERS BAŞI!
REKLAM ALANI
21 Eylül 2020 15:20

Türkiye genelinde okullar bugün çalan ilk ders zili ile açıldı. Samsun’da da yüz yüze eğitimin ilk günü yoğun tedbirler altında başladı.

MASKE, KOLONYA, DEZENFEKTAN
Sabahın erken saatlerinden itibaren aileler çocuklarıyla beraber okulun yolunu tuttu. Öğrenciler okul heyecanıyla bahçeye alınmayı bekledi. Veliler okul çantalarına defter ve kitap harici maske, kolonya ve dezenfektan koydukları çocuklarını derse uğurladı.

FİZİKSEL MESAFELİ TEK SIRA
Bahçe kapısından içeri alınan öğrenciler fiziksel mesafeli bir şekilde sıraya girerek saygı duruşu yaptı ve İstiklal Marşı’nı okudu. Tedbirlerin üst seviyede alındığı Kazım Orbay İlkokulunda öğrenciler sınıflarıyla beraber tek sıra halinde okula alındı. Okul yönetimi tarafından tedbirlere uyulması yönünde sıkça anonslar da yapıldı.


İlk gün ailesinden ayrılmak istemeyerek geri dönen minikler de oldu. Öğretmenleri ve aileleri miniklere okulu sevdirmek adına çaba gösterdi.

BAŞKAN DEMİR’DEN SİMİT
Öte yandan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de, ilkokullarda eğitim-öğretimin başladığı ilk gün öğrencilere simit ikram etti.

VALİ DAĞLI DA KATILDI
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un 17 ilçesinde 425 okulda eğitime başlayan 11 bin öğrenciye ilk teneffüste simit, krem peynir, meyve suyu, çikolata ve sudan oluşan kahvaltı paketi ikram etti. Kurupelit İlkokulu’nda düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış programına Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, teneffüs zilini çaldıktan sonra bahçeye çıkan öğrencilere belediye personelleri tarafından hazırlanan paketleri verirken, hem başarılar diledi hem de koronavirüse karşı hatırlatmalarda bulundu.

Geleceğin yeni nesillerde olduğunu ifade eden Başkan Demir, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak gerçekleştirdiğimiz programda özlediğimiz miniklerimizle bir araya gelmek bizleri çok mutlu etti. Geleceğin teminatı yavrularımıza böyle bir ikramda bulunarak okullarının ilk gününde motive etmeyi amaçladık. Bugün açılan 2020-2021eğitim – öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Programa Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik ve veliler katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.