Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun’da silah kaçakçılığı operasyonu

Samsun’da polisin silah kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda 5 kişi gözaltına alındı

Samsun’da silah kaçakçılığı operasyonu
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2018 17:59

Olay, Samsun’un Terme ilçesi Yeni Cami Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız silah ticaretine yönelik yapılan çalışmalarda, İsmet K. (73) ile kardeşi Osman K.’nin (69) ruhsatsız silah ve mermi ticareti yaptığı yönünde bilgiler aldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda yapılan takip çalışmaları sonucu birçok şahsın belirlenen bölgeye geldiği anlaşılarak her iki zanlının adresine düzenlenen eş zamanlı baskında, olay yerinde bulunan Ahmet Y.’nin üzerinden 1 adet 9 milimetre çaplı Canik 55 marka, 1 adet 9 milimetre çaplı CZ 75 marka olmak üzere 2 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait birer adet şarjör ve şarjörler içerisinde toplam 26 adet 9 milimetre çaplı fişek, Köksal Ş.’nin üzerinden 1 adet 7,65 milimetre çapında Astra marka ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve şarjör içerisinde 6 adet 7,65 milimetre çaplı fişek ele geçirildi. Şahısların oturduğu masanın üzerinden 1 adet 9 milimetre çaplı Browning marka ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait bir adet şarjör, Adem Y.’nin aracından 1 adet 9 milimetre çapında Walter marka ruhsatsız tabanca, tabancaya ait bir adet şarjör ve şarjör içerisinde 5 adet 9 milimetre çaplı fişek, İsmet K.’nin ikametinin dışında bulunan ayakkabılık üzerinde gazete kağıdına sarılı vaziyette 9 milimetre çapında toplam 210 adet fişek, ikametin bahçesinde bulunan ağaç dalları arasında bir adet ruhsatsız pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait 7 adet dolu kartuş olmak üzere toplamda 5 adet satışa konu ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 5 adet şarjör, toplam 247 adet fişek, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 7 adet kartuş elde edildi.
Olayla ilgili Ahmet Y., Köksal Ş., Adem Y., Serdar K. ve Osman K. olmak üzere 5 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Osman K. ifadesinin alınmasının ardından sağlık sorunlarından dolayı serbest bırakılırken, Ahmet Y., Köksal Ş., Adem Y. ve Serdar K. ise ‘silah kaçakçılığı’ suçundan Terme Adliyesine sevk edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.