Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN’DA ‘SİNEMA’ GÜNLERİ!

Samsun’da AB Bilgi Merkezi tarafından orgnaize edilen Avrupa Filmleri Haftası, Litvanya yapımı Koşucu filmi ile başladı

SAMSUN’DA  ‘SİNEMA’  GÜNLERİ!
REKLAM ALANI
24 Eylül 2023 19:26

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonu ile Samsun’da gerçekleştirilen Avrupa Filmleri Haftası başladı. İlk gün gösterime giren Litvanya yapımı, “Koşucu” adlı film sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü.

AB BİLGİ MERKEZİ, EFLATUN KİTAP VE
SİNEMA TOPLULUĞU İŞ BİRMLİĞİ
Türkiye’de 10 şehirde düzenlenen Avrupa Filmleri Haftası, Ankara, Eskişehir, Trabzon ve İzmir’den sonra, Samsun’la birlikte eş zamanlı olarak Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne ve Mersin’de de başladı. Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi ile Eflatun Kitap ve Samsun Sinema Topluluğu ortaklığı ile 28 Eylül’e kadar devam edecek etkinliğin ilk filmini ise Litvanya yapımı, “Koşucu” adlı film oldu. Paribu Cineverse Samsun Yeşilyurt AVM Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak gösterime giren filme Samsunlu sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

GİŞELERDE OLMAYAN FİLMLER
Tüm sinemaseverleri etkinliğe davet eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “1997 yılından bu yana odamız çatısı altında AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Bu zaman zarfında Samsun AB Bilgi Merkezi olarak da onlarca sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Yine çok özel bir etkinlikle gişelerde bulamayacağımız Avrupa filmlerini, halkımızla buluşturmanın mutluluğu içindeyiz. Bildiğimiz gibi film festivalleri sanatı, sanatçıyı ve seyirciyi buluşturmayı amaçlar. Etkileri sadece icra sırasında değil, festival bittikten sonra da pek çok alanda devam eder. Uluslararası film festivalleri ise toplumları ve kültürleri yakınlaştıran etkinliklerdir. Biz de gerçekleştirdiğimiz Avrupa Film Haftası etkinliği ile şehrimizde AB ve Türk kültürleri arasında bir köprü oluşturmayı hedefledik. Sinemaseverler birbirinden sürükleyici Avrupa filmlerini gösterimden bir gün önceden sinema gişelerinden biletlerini temin edip izleyebilir” dedi.

GÖSTERİME GİRECEK FİLMLER
AB üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçilikleri ve AB delegasyonu tarafından seçilen ve 28 Eylül tarihine kadar gösterimde olacak filmler ise söyle:

Avusturya’dan “Oskar ve Lilli / Oskar & Lilli”, Belçika’dan “Molenbeek’in Tanrıları / Gods of Molenbeek”, Bulgaristan’dan “Sonsuz Bahçe / The Infinite Garden”, Estonya’dan “Eczacı Melchior / Melchior the Apothecary”, Finlandiya’dan “Aurora”, Fransa’dan “En Başarılı Prodüksiyon / The Big Hit”, Almanya’dan “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı / Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush”, İrlanda’dan “Amber’le Çıkmak / Dating Amber”, İtalya’dan “İyiyim / Io Sto Bene”, Letonya’dan “Evlilik Hayatım / My Love Affair with Marriage”, Malta’dan “Luzzu”, Hollanda’dan “Vahşi Amsterdam / Wild Amsterdam”, Polonya’dan “Bir Daha Asla Kar Yağmayacak / Never Gonna Show Again”, İspanya’dan “Kız Öğrenciler / Schoolgirls” ve İsveç’ten “Faili Meçhul / Cold Case Hammarskjöld.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.