Dolar 42,5274
Euro 49,6098
Altın 5.782,09
BİST 10.918,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Cts 20°C
Paz 15°C
Pts 11°C
Sal 12°C

SAMSUN’DA ‘SOSYAL’ FARKINDALIK!

Samsun’da düzenlenen ‘farkındalık’ yürüyüşü büyük ilgi gördü. Sosyal Hizmetler, ilde 9 bin 115 engellinin ‘evde bakım hizmeti’ aldığını açıkladı

SAMSUN’DA   ‘SOSYAL’  FARKINDALIK!
3 Aralık 2025 20:17

Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, il genelinde her ay 9 bin 115 engellinin evde bakım hizmeti aldığını, özel bakım merkezlerinde de toplam bin 149 vatandaşa hizmet sunulduğunu söyledi.

'SOSYAL'  FARKINDALIK

TOPLUMSAL FARKINDALIK
VE EŞİT FIRSATLAR…
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Samsun’da farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşte engelliler ve STK temsilcileri, Tütün İskelesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Burada yapılan törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu. Törenin sonunda söz alan Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, “Bu özel gün, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, toplumsal farkındalık oluşturmak ve eşit fırsatlar üretmek için hepimize önemli sorumluluklar yüklüyor. Bakanlığımızın en temel amacı, engelli bireylerimizin ayrımcılığa maruz kalmadan toplumsal hayata eşit şekilde katılmalarını sağlamak ve bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamaktır” dedi.

'SOSYAL'  FARKINDALIK

EVDE BAKIM HİZMETLERİ
İl genelinde evde bakım hizmeti alan ve özel bakım merkezlerinden yararlanan engelli vatandaşlar hakkında da bilgi veren Aygün, “İlimizde her ay düzenli olarak 9 bin 115 engelli bireyimize evde bakım desteği sunmaktayız. Bugüne kadar 30 bini aşkın vatandaşımıza engelli kimlik kartı vererek haklara erişimlerini kolaylaştırdık. Bu hizmetlerin yanı sıra, ilimizdeki resmi ve özel bakım merkezlerinde toplam bin 149 engelli vatandaşımıza hizmet sunmaktayız. Engellilerimizin erişilebilirlik sorunlarını çözmek de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda il genelinde bugüne kadar toplamda 2 binin üzerinde erişilebilirlik denetimi gerçekleştirilmiş ve 28 kurum ve kuruluşa erişilebilirlik belgesi verilmiştir. Bu rakamları daha iyi seviyelere taşımak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Unutmamalıyız ki engelli bireylerimizin mutluluğu ve yaşam kalitesinin yükselmesi, hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.

'SOSYAL'  FARKINDALIK

Törene ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Halis Candal, sivil toplum kuruluşları(STK) temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

'SOSYAL'  FARKINDALIK