Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Samsun’da tanzim satış başladı

Vatandaşların ucuz sebze ve meyve alabilmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesince 3 ilçede 7 noktada bugün tanzim satışlar başladı.

Samsun’da tanzim satış başladı
REKLAM ALANI
27 Şubat 2019 13:29

Tanzim satışa ilk günden yoğun ilgi

Tanzim satışlara vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye’de birçok büyük şehirde uygulanan tanzim satışlar Samsun’da da faaliyete geçti. Büyükşehir Belediyesince faaliyete geçirilen tanzim satış yerleri vatandaşlara sebze ve meyveleri ucuz fiyata satacak. İlkadım ilçesinde 5, Canik ve Atakum ilçelerinde de birer noktada açılan tanzim satış yerlerinde vatandaşlar ucuz fiyata sebze ve meyve temin edebilecek.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
İlkadım ilçesi Anıt Park içerisine kurulan Tanzim Satış Merkezinde vatandaşlar ihtiyaçları olan sebze meyveleri alabilmek için sıraya girdi. Yoğun ilgi gören Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler vatandaşların istediği sebze ve meyveyi poşetlere koyarak vatandaşların almasını sağlıyor.

“AMACIMIZ DENGESİZ OLAN FİYATLARI DENGELEMEK” 

Tanzim Satış Merkezini ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, son dönemde sebze ve meyve fiyatlarının spekülatif bir şekilde artış gösterdiğini söyledi. Şahin, “Bakanlıktan bize de böyle bir tanzim satış noktası açılması talebi geldi. Biz de Samsun’da 7 noktada tanzim satış yerleri belirledik. Bunların 5 tanesi İlkadım’da, birer tanesi ise Canik ve Atakum ilçelerinde faaliyet gösterecek. Buradaki amaç esnafa zarar vermek değil. Dengesiz olan fiyatları dengelemek. En azından vatandaşlarımız daha ucuza sebze ve meyve temin etmiş olacak. Vatandaşlar da büyük bir ilgi gösterdi. Demek ki ihtiyaç varmış” dedi.
Vatandaşlar ise tanzim satış noktasındaki sebze ve meyve fiyatlarından çok memnun olduklarını ifade etti.

İŞTE FİYATLAR
Gün içerisinde saat 11.00 ila 19.00 arasında faaliyet gösterecek olan tanzim satış noktalarında fiyatlar ise şu şekilde:
“Elma 3 lira, soğan 2 lira, patates 2 lira, patlıcan 4,5 lira, biber 6 lira, domates 3 lira, salatalık 4 lira, nohut (2 kilogramlık poşetler) 11 lira, yeşil mercimek (2 kilogramlık poşetlerde) 9 lira, pirinç 12 lira.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.