Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUN’DA ‘TIR’ KRİZİ!

Karadeniz’deki olumsuz hava şartlarından dolayı Rusya ile gemi trafiğinin yavaşlaması, Samsun Limanı’nda işlerin kilitlenmesine yol açtı

SAMSUN’DA ‘TIR’ KRİZİ!
REKLAM ALANI
18 Aralık 2022 14:21

Rusya tarafındaki olumsuz hava şartları ve yaklaşan Noel tatili nedeniyle gemi trafiği yavaşladı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen TIR’lar, Samsun Limanı’na girmek için sıraya girdi.

SAMSUN'DA 'TIR' KRİZİ!

ŞOFÖRLER İSYANDA: ÜRÜNLER ÇÜRÜDÜ
TIR’lar Samsunport önü ve Ankara-Samsun karayolunda uzun kuyruklar oluşturdu. Liman sahası konteyner ile doldu. Şoförler günlerdir bekledikleri belirterek tuvalet ve yemek konularında sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Kimi TIR şoförleri ise taşıdıkları narenciyelerin çürüdüğünü öne sürdü.

SAMSUN'DA 'TIR' KRİZİ!

‘SORUN NEDİR, BİLMİYORUZ’
TIR şoförü Turan Çetin, “Ben sabahtan beri bekliyorum ama dünden beridir bekleyen arkadaşlarım var. Şu anda burada çift sıra şeklinde 5 kilometrelik kuyruk var. Ankara yolunda da TIR sırası var. Kimse bir şey demiyor. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

SAMSUN'DA 'TIR' KRİZİ!

’10 GÜNDÜR SIKINTI YAŞIYORUZ’
Şoför Selim Yıldız İSE, “Gece 03.00’ten bu zamana kadar bekliyorum. Ne bilgi veren var ne de şunu şöyle yapalım diyen var. Bize hiçbir şekilde bilgi vermiyorlar. Son 10 gündür böyle bir sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

Şoför Dindar Gümüş DA, “Ben 1 haftadır buradayım. Limanda mal boşaltacak yer yok. Gemi geç geldiği için konteynerlar yığılmış durumda. 3 gündür sıra bekliyorum” dedi.

SAMSUN'DA 'TIR' KRİZİ!

‘YEMEK YİYECEĞİMİZ YER YOK’
Recep Özcan, “3 gündür sırada bekliyorum. Limanın yoğunluğundan ve gemi gelmemesinden dolayı bizi bekletiyorlar. Kavak ilçesi’ne kadar arkadaşlarımız konvoy şeklinde bekliyor. Liman giriş yok, tuvalet yok, yemek yemeye yer yok” ifadelerini kullandı.

SAMSUN'DA 'TIR' KRİZİ!

YETKİLİLER: RUSYA’DAN GEMİLER GELMİYOR
Yetkililerden alınan bilgiye göre Rusya tarafında hava şartlarının olumsuz olduğu, bu nedenle gemilerin gelemediği, yığılmanın dışarıdan kaynaklandığı, bazı TIR’ların Lojistik Merkezi’ne yönlendirildiği, buraya giriş yapanların gümrüklü sahaya giriş yapmış gibi kabul edildiği öğrenildi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.