Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘SAMSUN’DA TOPLANIYORDUK!..’

Toplumda ‘Ata Dedeler’ olarak geçen, kendilerini devletin sözde ‘ticari istihbarat ayağı’ olarak gösteren çete üyelerinin yargılanmasına devam edildi

‘SAMSUN’DA TOPLANIYORDUK!..’
REKLAM ALANI
13 Mart 2023 17:26

Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra bir önceki celsede savunması alınmayan sanıklara söz verileceğini bildirdi.

SAMSUN’DA YAKALANMIŞLARDI: Askeri üniforma giyen ve MİT kimliği taşıyan çete liderlerinden Pınar Taşçı kod adlı Salice F. ile FETÖ’den ihraç eski üsteğmen Ali E., geçen yıl ocak ayında Samsun’da birlikte yaşadıkları evde yakalanmıştı.

MÜLAKET ŞEKLİNDEKİ TOPLANTILAR
Sanık Mehmet Ş, arkadaşı Adem E’nin kendisine “devlet işi” olarak anlatması üzerine bu yapılanmaya dahil olduğunu ancak bu oluşumda herhangi bir görevi olmadığını söyledi. Manisa ve İzmir’deki toplantılara katıldığını ifade eden Mehmet Ş, “Toplantıya gitmeden para yatırdım. Toplantılar mülakat şeklinde geçiyordu. Bu toplantıları sanıklar Bahtiyar Ç, Hidayet K. ve Salice F.’nin organize ettiğini biliyorum” dedi.

SAMSUN AYRINTISI VE MİT EĞİTİMİ
Sanık Mahmut K. de vatan sevgisinden ötürü böyle bir oluşumun içine girdiğini, Ankara, İzmir ve Samsun’da gerçekleşen toplantılara katıldığını söyledi. Toplantılarda MİT tarafından 6 aylık eğitime tabi tutulacaklarının söylendiğini aktaran Mahmut K, eğer eğitimi başarılı tamamlarsa 5 yıllık sözleşme imzalanıp devletin ticari istihbarat ayağında görev alacağının kendisine anlatıldığını anlattı.

‘ORTADA BİR ÖRGÜT YOK’
Sanık Bahtiyar Ç. bu oluşuma 2019 yılında katıldığını, savcıların akademisyenlerin böyle bir yapıda olduklarını görünce kendisinde bir güven duygusu oluşturduğunu söyleyerek, “Ben bu yaptıklarımı kendi aptallığıma yoruyorum. Burada yargılanan herkes polis fezlekesiyle yargılanıyor. Ortada bir örgüt yok. Hiç kimse suç işlemek için bir araya gelmemiş, işlenen bir suç da yok. Benden önce oluşuma katılanların çoğu müşteki. 20-30 kişiyi örgüte getirenler müşteki, 1-2 kişi getirenler sanık oluyor. Müşteki beyanları gelmeden iddianame, düzenlenmiştir. Polis fezlekesinin ismi, iddianame olarak değiştirilmiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNE TUTUKLAMA İSTEMİ
Sanıklar Mustafa S, Nesimi G. Sefer K, Ali Ç. İlker A, de yaşananlardan dolayı mağdur olduklarını söyleyerek, beraat talebinde bulundu. Avukat beyanının ardından ara karara ilişkin mütalaasını açıklayan savcı örgüt yöneticiliğiyle suçlanan sanıklar Bahtiyar Ç, Salice F, Ali E. ve Hidayet K.’nin tutuklanmalarını talep etti.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, savcının tutuklama talebinin reddine karar vererek, duruşmaya mazeretsiz olarak katılmayan bazı sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.