Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Samsun’dan Diyarbakır’a ‘MODERN’ YATIRIM!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın Hani İlçesi’ne modern hayvan pazarı kazandıracak

Samsun’dan Diyarbakır’a  ‘MODERN’ YATIRIM!
REKLAM ALANI
30 Ekim 2022 15:24

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Kardeş Şehir’ olduğu Diyarbakır’ın Hani İlçesi’ne yatırım yapacak. Geçen yıl haziran ayında ilçeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ile belediye bürokratları, hizmete büyük ihtiyaç duyulan Hani ve Çermik ilçelerinde yapılacak projeler hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

Samsun

BÖLGEDE HAYVANCILIĞI CANLANDIRACAK
Vatandaşların geçimlerinin yüzde 80’inini tarım ve hayvancılıktan sağlaması sebebiyle Hani’de hayvancılığı canlandırmak amacıyla hayvan pazarı yapmaya karar veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, 12 bin 110 metrekarelik alanda hayata geçecek projeye ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Hani’nin sosyo ekonomik açıdan kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak projede 8.5 metrekarelik karantina ahırı, 15 metrekarelik yem deposu, 25 metrekarelik gübre depolama alanı, 72 metrekarelik su deposu, 250 ve 500 kişilik olmak üzere toplam 108 metrekarelik foseptik, 60 metrekarelik dezenfeksiyon havuzu, bin 493 metrekarelik badok binası, 91 metrekarelik adak satış binası, 25 metrekarelik güvenlik ve kontrol binası, 204 metrekarelik idari bina ve 697 metrekarelik otopark alanı bulunuyor.

Samsun

BAŞKAN DEMİR: PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ
Diyarbakır’ın Hani ilçesine yapacakları hayvan pazarı projesinin ilçe ekonomisi için önemli olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hani ilçesi devletimizin yaptığı yatırımlar sayesinde giderek büyüyor ve gelişiyor. Biz de kardeş şehrimiz Diyarbakır’ın yanında olup, ilçeye çok şık ve modern bir canlı hayvan pazarı yapacağız. Çünkü hayvancılıkla uğraşılan ilçenin hayvan pazarı olmaması düşünülemez. İnşallah ihale sürecinin ardından proje start alacak” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.