Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Samsun’da yaşayan UKRAYNALILAR SAVAŞA LANET!

Samsun’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın 1’inci yılı nedeniyle anma töreni düzenledi.

Samsun’da yaşayan UKRAYNALILAR SAVAŞA LANET!
REKLAM ALANI
26 Şubat 2023 14:36

Samsun‘da, Karadeniz Ukraynalılar Derneği tarafından Rusya-Ukrayna savaşının 1. yılında hayatını kaybeden vatandaşlar için yürüyüş ve anma etkinliği yapıldı.

DEPREMDE VE SAVAŞTA HAYATINI KAYBEDENLER
Atakum İlçesi Türkiş Kavşağı Adnan Menderes Bulvarı’nda toplanan Karadeniz Ukraynalılar Derneği üyeleri ilk olarak Kahramanmaraş merkezli depremler ile Rusya-Ukrayna savaşında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Karadeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Luidmyla Shymko, buradaki konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının üzerinden 365 gün geçtiğini hatırlattı.

‘PUTİN REJİMİNİN MASKESİ DÜŞTÜ’
Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 1 yıldır Ukrayna’yı kahramanca savunduğunu anlatan Luidmyla Shymko, şunları söyledi:

“Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya savaş açması, son 9 yıldır kendisini Donbass savaşında ‘barışçı’ ve ‘üçüncü taraf’ olarak gösteren saldırgan Putin rejiminin maskesini düşürdü. Ukrayna’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini işgalini sözde ‘bölücü cumhuriyetler’ olarak göstererek tüm dünyaya dezenformasyon ve yalanlar anlatmakta, bir yandan da Ukrayna’da sözde bir ‘iç savaş’ olduğuna dünyayı inandırmaya çalışmaktadır. Tam 1 yıllık Rus-Ukrayna savaşının ardından Ukrayna halkı, acımasız ve sayısal olarak üstün bir düşman karşısında dünyaya etkileyici bir cesaret, dayanıklılık, yiğitlik, zeka ve birlik örneği sağladı.

‘YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ…’
Bizim Ukrayna’da akrabalarımız var, kardeşlerimiz var. Hala füze uçuyor. Burada deprem oldu. Yaraları birlikte saracağız. Bizim de orada depremde ölen Ukraynalı kişiler de var. Türkiye’de yaşamaktan memnunuz. Halkı çok seviyoruz. Bize sahip çıkıyorlar.”

Konuşmanın ardından dernek üyeleri ellerinde Türk ve Ukrayna bayrakları ile yürüyüş yaparak savaşta hayatını kaybedenleri andı. Yürüyüş Çobanlı İskelesi’nde sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.