Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Samsun’da yemin eden 153 bekçi göreve başladı

Samsun’da 153 çarşı ve mahalle bekçisi düzenlenen törende yemin ederek göreve başladı

Samsun’da yemin eden 153 bekçi göreve başladı
REKLAM ALANI
4 Haziran 2018 19:06

İçişleri Bakanlığınca il genelindeki emniyet müdürlükleri bünyesinde çalıştırılacak 153 mahalle ve çarşı bekçisi sınav ve eğitimlerde gösterdikleri başarının ardından Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yemin etti.

Yemin töreni öncesi konuşma yapan Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “İlimize ilk planda 250 kişilik kadro tahsis edildi.  Planlamaya uygun olarak yapılan imtihanlar çerçevesinde bu göreve hak kazanan bekçi adaylarımızın katılımları yapıldı. 153 çarşı ve mahalle bekçimiz bugün yemin ederek göreve başlayacak. Kalan bekçilerimiz ise eğitimlerinin ardından yemin ederek görev başı yapacaklar” dedi.

Daha sonra konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bugün çok önemli bir tören için buradayız. Şu an Türkiye’de 7 bine yakın bekçi ataması yapılıyor. Bu sistemi deneyeceğiz. Eğer gereken verim alınırsa bu sayı artacaktır. Samsun’da bekçilik için 3 bine yakın vatandaşımız müracaat etti. Ancak mülakat ve imtihanları geçen 153 bekçimiz şuan burada yemin ediyor. Bekçilerin görevleri çok önemli. Sizlerin yerinde olmak isteyen çok sayıda insan var. Siz bekçi arkadaşlarımız şu anda belinize silahınızı taktınız ve devletimizin gücünü kullanacaksınız. Bu anlamda çok ciddi bir göreve atandınız. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.