Dolar 32,3578
Euro 34,7548
Altın 2.437,05
BİST 10.013,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

SAMSUNLU BALIKÇI SEZONU BEKLİYOR… ‘BALIK NEREDE BİZ ORADA’

Samsun’da balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonuna hazır girmek için hummalı bir şekilde eksiklerini gidermeye, teknelerini onarmaya çalışıyor

SAMSUNLU BALIKÇI SEZONU BEKLİYOR… ‘BALIK NEREDE  BİZ ORADA’
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2023 17:16

15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibari ile sona erecek. Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Canik Balıkçı Barınağı’nda balıkçılar sezon öncesi ağ kesme ve örme işlemlerinin yanı sıra tekne onarımı gibi bakımları da yapıyor. Sezonun açılmasına kısa bir süre kala çalışmalarını hızlandıran balıkçılar, yeni sezon öncesi ümitlerini korurken, balık nerede görünürse teknelerini oraya süreceklerini söyledi.

MAZOT BELLİ, MASRAFLAR AĞIR
Yeni sezon öncesinde hız kesmeden çalışmalara devam ettiklerini belirten balıkçı Şeref Malkoç, “Sezona hazırlık yapıyoruz. Ağlara bakım, onarım ve ekstradan yapılacak işleri halletmeye çalışıyoruz. Kısmetse Eylül 1’de sezonumuz açılacak. İnşallah iyi geçer diye ümit ediyoruz. Tabii biraz zor da olacağını tahmin ediyoruz. Masraflarımız biraz ağır, mazot fiyatları belli. Balık sezonu açılınca Karadeniz’in her yerine gidebiliriz, gidiyoruz da zaten. Balık neredeyse tekneler de ekseriyetle orada oluyor” dedi.

BALIKÇI

SEZON ÖNCESİ AĞ BAKIMI, TADİLAT…
Balık sezonu öncesinde ağ bakım ve onarım işlemlerini yaptığını söyleyen balıkçı Cengiz Aydın, “1 Eylül’de balık sezonu başlayacak. Bizler de şu anda sezon öncesi ağ hazırlıklarını yapıyoruz. Tamirat işlerimizi hallediyoruz. İnşallah yakıt fiyatları biraz daha iyi olur, biz de daha iyi ücretler kazanabiliriz. Şu anda ortak çalıştığımız 2 kayıkta 12 işçimiz çalışıyor” diye konuştu.

Balıkçılar, 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek Karadeniz’in bereketli sularına ağlarını atacak.

İHA

 

Balıkçı Şeref Malkoç.

 

Balıkçı Cengiz Aydın

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.