Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Samsunlu ÇİFTÇİ memnun!

Buğday, arpa, yulaf gibi ürünlere verilen desteğin yüzde 100 artırılması, Samsun’un Havza İlçesi’ndeki hububat üreticilerini memnun etti

Samsunlu ÇİFTÇİ memnun!
REKLAM ALANI
21 Şubat 2021 17:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu gübre ve hububat ürünlerine verilen destekteki yüzde 100’lük artış, Havza Buğday Pazarı üyeleri tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı. Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik, “Bu müjdenin en önemli farkı geçmiş dönemi de kapsıyor olması” dedi.

ÇİFTÇİ, BİR NEBZE RAHATLAYACAK
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik, “Son zamanlardaki artış dünya genelindeki ham madde fiyat artışından kaynaklıdır. Fiyat artışları neden ile çiftçimiz toprağına yeteri kadar gübre atamıyordu. Bu da çiftçimizi zor durumda bırakmaktaydı Gübre desteklerinin artması gerektiğini bir gerçekti. Desteklemelerde yapılan artışlar bu bağlamda önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımız desteklerin yüzde 100 arttığını açıkladı. Yükselen girdi maliyetleri karşısında Bakanlığımızın gerekli müdahaleyi yapması gerektiğini düşünüyorduk. Desteklerin artması çiftçiyi bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Desteklerin 2 katına çıkması bizi sevindirdi” diye konuştu.

GEÇMİŞ DÖNEMİ DE KAPSIYOR
Gübre desteğinin yüzde 100 artırıldığını hatırlatan Sencer Gedik, “Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda dekar başına 8 TL olan gübre desteği 16 TL oldu. Organik ve organomineral gübre desteği ise dekar başına 10 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı. Özetle her 100 dekar için çiftçi hesapladığında, 800 lira fazla alacak” dedi. Gedik, ayrıca şunları söyledi:

“Destekleme artışları 2020 desteklerine de yansıyacak. Normal şartlarda açıklanan bu rakamlar 1 sene sonra alınır. Bu müjdenin en önemli farkı geçmiş dönemi de kapsıyor olması. Çiftçimiz yeterli ve dengeli gübre kullanmaya özen göstermeli. Desteğin yüzde yüz artmış olması sevindiricidir. Çiftçiler olarak üretmeye ve ülkemize güvenmeye devam edeceğiz, emeğin kıymetli olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.