Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUNLU DAHİ BÜYÜLEDİ!

Samsun’da, henüz 11 yaşında olan piyanist Yiğit Yüksel, ilk profesyonel konserine 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında çıktı ve sanat severlere piyano resitali sundu

SAMSUNLU DAHİ BÜYÜLEDİ!
REKLAM ALANI
22 Mayıs 2022 18:07

Samsun’da piyanist Yiğit Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ekinlikleri kapsamında piyano resitali sundu. Henüz 11 yaşında olan ve ilk profesyonel konserine çıkan küçük piyanist, 1 saat süren konserde 10 eser çaldı. Konserde sahneye konan iki eserde piyanist Yiğit Yüksel’e Samsun Klasik Türk Moziği Korosu’ndan İzzet Tekeli solist olarak eşlik etti.

ADAGİO CANTABİLE’DEN
KURTULUŞ BALADI’NA
Samsun Devlet Opera ve Balesi(SAMDOB) Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu’nda düzenlenen ve sanat severlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde piyanist Yiğit Yüksel, Emanuel Bach’ın ‘Solfeggietto C Minor’, Ludwin van Beethoven’in ‘Allegro di Molto e Con Brio’, ‘Adagio Cantabile’, ‘Rondo’, Tevfik Guliev’in ‘Yalgızam, Nüşabe Muradova’nın ‘İntizar’ adlı eserlerini çaldı. Küçük piyanist ayrıca kendi bestelediği ‘Kurtuluş Balladı’nı da sahneye koydu.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Samsunlu olduğunu, Kurtuluş Savaşı’nın sembol şehri Samsun’da ilk konserini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında vermek istediğini belirten Yiğit Yüksel, bu sebeple de konserin temasını ‘Kurtuluş 1919’ olarak belirlediklerini söyledi. Küçük piyanist, konser için salona gelen sanat severlere, kendisini yetiştiren hocalarına ve organizasyonda görev alan herkese teşekkür etti.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.