Dolar 32,5174
Euro 34,9042
Altın 2.439,46
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Samsunlu lise öğrencisi Fatma için sevindirici haber

Samsun Valisi Osman Kaymak Talimat verdi, tedavi masrafı karşılandı

Samsunlu lise öğrencisi Fatma için sevindirici haber
REKLAM ALANI
11 Aralık 2019 16:04

Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Fatma Güler’in yakalandığı hastalıktan kurtulması için ameliyat olması amacıyla yardıma ihtiyacının olduğunun bazı basın-yayın organlarında belirtilmesi üzerine Samsun Valisi Osman Kaymak konuya el attı.
Samsun Valisi Osman Kaymak sosyal medyada yakalandığı hastalıktan kurtulması için ameliyat olması amacıyla yardıma ihtiyacının olduğu yer alan 16 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Güler’e sahip çıktı. Kaymak’ın devreye girmesiyle Güler’in tedavisi için gerekli olan masrafları karşılamak üzere hayırsever bir vatandaş gönüllü oldu.
VALİ KAYMAK’TAN TALİMAT
Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada Vali Osman Kaymak’ın, Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz’a konuyla ilgili talimat verdiği belirtildi. Açıklamada Fatma Güler’in 2016 yılında bacağındaki ağrılar, ayakta fazla kalınca yorulmalar vb. şikayetleri sebebi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği’ne başvurduğunda yapılan tetkikler ve patoloji sonucunda kendisine yumuşak doku tümörü teşhisi konulduğu ve tedaviye başlandığı belirtildi. Güler’e fakültede ameliyat yapılarak tümörün temizlendiği söylendiği ve ardından tedavi sürecinin devam ettiğinin de ifade edildiği açıklamada, “Hasta 2017 tarihinde Ankara Başkent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğinde muayene olmuş ve doktorların Samsun’daki doktorlarla aynı yönde konuştukları, hastaya Samsun’da tedavinize devam edebilirsiniz denilmiştir. Bunun üzerine tedaviye Samsun’da devam edilmiştir. Tümörün tekrarlaması üzerine Samsun Ondokuzmayıs Tıp Fakültesinde yeniden ameliyat yapılmış, sonrasında kemoterapi verilmiştir” denildi.
TEDAVİYİ HAYIRSEVER VATANDAŞ ÜSTLENDİ
Samsun Ondokuzmayıs Tıp Fakültesinde tedavisi devam ederken artık fakültede hasta için yapılabilecek bir tedavinin olmadığının söylenmesi üzerine Fatma Güler’in, İstanbul Şişli Etfal hastanesine sevk edildiği, orada da ameliyat önerildiğine işaret edilen açıklamada fakat ameliyat maliyetleri ve gidiş geliş durumlarından dolayı aynı ameliyatı yapabilecek Samsun’da özel bir hastaneye yönlendirildiği kaydedildi. Güler’in özel hastanedeki ameliyatı için 30 bin TL istenmesi üzerine yardım için Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ettiğinin belirtildiği açıklamada, “İlgilinin başvurusunun değerlendirilmesi için dosya Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz’a ve heyete sunulmak üzere hazırlanmış, bu arada sosyal medyada ilgili kişinin tanıdıkları ve mahalle muhtarının yardım mesajı yayınlaması ve çağrıları üzerine, ismini vermek istemeyen bir hayırsever vatandaş tarafından tüm hastane masraflarının karşılanacağı öğrenilmiştir” denildi.
DESTEK SAĞLANDI
Valilik’ten yapılan açıklamada ayrıca Vezirköprü Kaymakamlığı yetkililerinin Fatma Güler’in babası ile yapılan görüşmede, şu an için herhangi bir ihtiyaçlarının olmadığını bildirdiğini, yardım talep etmeleri durumunda Vezirköprü Kaymakamlığımız ve Vakfımızdan yardımcı olunacağının bilgisi verildiği de belirtildi. Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, aileye ihtiyacı durumlarında 2017 tarihinden itibaren yardım yapıldığı ve aylık 900 TL sosyal ekonomik destek ödeneği bağlandığına vurgu yapılan açıklamada, “Kızımız Fatma Güler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bir an önce sağlığına kavuşması dileriz. Vezirköprü Kaymakamımız Sayın Kudret Kurnaz başta olmak üzere hayırsever vatandaşımıza, ameliyatı gerçekleştirecek olan doktorumuza ve hastaneye, basın yayın organlarımıza, duyarlılıklarından dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.