Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsunlu muhtarlardan HÜKÜMETE ÇAĞRI!

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk. “Mahalle muhtarlıklarına tüzel kişiliğin tekrar verilmesini, seçim kanununun düzeltilmesini talep ediyoruz” dedi

Samsunlu muhtarlardan  HÜKÜMETE ÇAĞRI!
REKLAM ALANI
19 Ekim 2020 15:07

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması; muhtarlık seçimlerinin selameti, kavgasız vukuatsız olması için mutlaka seçim kanununun düzeltilmesi ve Belediye Kanunu’nda ayni ve diğer ibaresinin yerine ayni ve nakdi yardım eklenmesi; mahalle muhtarlıklarına tüzel kişiliğin tekrar verilmesi konularının en öncelikli taleplerimiz olduğunu belirtmek isterim” dedi.

ATATÜRK ANITI’NDA TÖREN
Samsun’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla İlkadım ilçesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Program ilk olarak Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk’ün anıta çelenk sunuşu ile başladı. Akabinde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

KURUMSAL ADIMLAR ATILDI
Sonrasında konuşmasını gerçekleştiren Başkan Mustafa Öztürk, Cumhurbaşkanının ve İç İşleri Bakanı’nın son yıllarda muhtarlık müessesine büyük önem verdiğini belirtti. Mustafa Öztürk, “İçişleri Bakanlığımız bünyesinde ve Büyükşehir Belediyelerinde ‘Muhtarlar Daire Başkanlığı’, diğer belediyelerde ise ‘Muhtar Müdürlüğü’ kurulması başta olmak üzere, valiliklerde bir Vali yardımcısı, görevlendirerek taleplerimizin takip edilmesi ve hızlı bir şekilde sonuçlanması adına atılan kurumsal adımlar da tarihe geçen çalışmalar olmuştur” ifadelerini kullandı.

CAZİP HALE GELDİ…
Muhtarlar adına bazı taleplerde bulunan Öztürk, şöyle devam etti:

“Bir taraftan muhtarlık müessesesinin kurumsallaşarak etkinliğinin artırılması adına devrim niteliğinde adımlar atılırken diğer taraftan da özlük haklarımızın iyileştirilmesi ile muhtarlık cazip hale getirilmiştir. Ayrıca ülkemizde kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildikten sonra kadın muhtarlar sayımızda önemli bir artış gözlenmektedir. Kadın muhtarlarımız ‘evimi yönetirim çocuğumu yetiştiririm kariyerde yapar muhtarda olurum’ düşüncelerine saygı duyuyoruz.

AYNİ VE NAKDİ YARDIM TALEBİ
191 yıllık bir geçmişi olan bu önemli müessesenin fedakar neferleri olarak; Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması; muhtarlık seçimlerinin selameti, kavgasız vukuatsız olması için mutlaka seçim kanununun düzeltilmesi, adaylık usulüne göre yapılması; 442 ile 4551 sayılı köy ve mahalle kanununun günümüz şartlarına ve koşullarına yetersiz kaldığından yeniden düzenlenerek güncellenmesi; Belediyeler Yasası 5393 sayılı Kanun’un 9. maddesinin düzenlemesi; Belediye Kanunu’nda ayni ve diğer ibaresinin yerine ayni ve nakdi yardım eklenmesi; mahalle muhtarlıklarına tüzel kişiliğin tekrar verilmesi konularının en öncelikli taleplerimiz olduğunu belirtmek isterim.”

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.