Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsunlu müteahhitlerin ‘ODA’ ISRARI!

Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan’ı ağırlayan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği(SİMDER) Başkanı Güney, “Türkiye, Müteahhitler Odası’nı konuşmamızın vaktidir” dedi

Samsunlu müteahhitlerin  ‘ODA’ ISRARI!
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2023 17:57

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği(SİMDER) Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan’ı ağırladı. Dernek binasında gerçekleşen buluşmada Cumhurbaşkanı Adayı Oğan, iş insanlarıyla kahvaltı yaptı. Ardından SİMDER Başkanı Yunus Güney dernek hakkında bilgiler verdi.

750 MİLYON DOLARLIK SERMAYE
SİMDER’in sektör içinde en büyük ve etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Yunus Güney, “Birlikten kuvvet doğar ilkesini benimseyen derneğimiz kurulduğu günden bu yana yapı sektörüne omuz veren tüm paydaşları bir araya getirmeyi amaç edindi. Bu doğrultuda son 1.5 yılda geldiğimiz noktada sektörün her alanında nitelikli 150 üyesiyle faaliyet gösteren ve 4-5 bin insanı istihdam etmekle birlikte, 750 milyon Dolar sermayeye hükmeden iş insanlarının toplandığı bir çatı platform haline geldik. Sektör nezdinde Samsun için önemli işlere imza atan derneğimiz İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeliği ile de sektöre ilişkin kararlarda etkili olma ve üyelerinin sesini ilgili yerlere ulaştırmak adına yoğun çaba sarf etmektedir. Bu çatı altında şehirde sektörümüzle ilgili birçok konuya el attık ve bundan sonra da atacağız” dedi.

‘ÜST YAPI ORGANİZASYONU ŞART’
Yapı sektörünün bugün en önemli konulardan birinin sektörün bir üst organizasyona duyduğu ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Güney, “Sektörümüzün tanımının yapılarak yasal bir düzenlemeye kavuşmasını ve bir çatı organizasyon kurularak Türkiye çağındaki dağınıklığın sona erdirilmesini arzu ediyoruz. Sektörü bir araya getirecek yasaya dayalı bir meslek odası ile müteahhitlerin kayıt altına alınması, sicillerinin tutulması, eğitim ve sertifikasyonlar sağlanabileceğini ve sektörün disipline edilmesi adına büyük bir aşama kaydedileceğine inanıyoruz. Bugün halihazırda böyle bir mekanizma yok ancak büyüyen ve gelişen ülkemizi inşa eden bizler inanıyoruz ki artık Türkiye Müteahhitler Odası’nı konuşmamızın vaktidir” ifadelerini kullandı.

OĞAN: İLLER EŞİT ŞEKİLDE KALKINACAK
Daha sonra söz alan Sinan Oğan ise kısaca şunları söyledi:

“Biz maalesef her şeyi İstanbul, Kocaeli gibi belli şehirlere topladık ve buralarda bir yığılma oldu. Hem bir nüfus yığılması hem de sanayileşme yığılması oldu. Biz bunu Anadolu’ya dağıtmayı düşünüyoruz. Anadolu’da belli kentleri daha ön plana çıkarmayı düşünüyoruz ve Samsun’da bunlardan birisidir. Hem denizle olan bağlantısı hem liman özellikleri hem Samsun’un tarihi niteliği. Mustafa Kemal Atatürk’ün ben tesadüfen Samsun’a çıktığı kanaatinde değilim. Samsun’u bilerek seçerek Samsun’a çıkmıştır. Ama Samsun en önemli Cumhuriyet kenti iken, yeterince bu özelliğinden tam olarak faydalanamamıştır. İnşallah biz Samsun’umuzu da diğer Samsun dışındaki 80 vilayetimizi de eşit bir şekilde kalkındıracağız. Bizim siyaset anlayışımızda ötekini kötülemek, berikine çamur atmak, dar kısır çekişmeler yoktur. Artık bunları geride bırakmanın zamanı gelmiştir. Bizim siyasetimizde birleşme bütünleşme vardır. Ben bir Türk Milliyetçisiyim ve bir Türk Milliyetçisi olarak bu ülkenin bütün zenginliklerini kucaklayan bir adayım.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.