Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

SAMSUNLU SEDAT ŞAHİN TAHLİYE EDİLDİ!

Samsunlu ünlü kabadayı Sedat Şahin, yargılandığı mahkemece tahliye edildi

SAMSUNLU SEDAT ŞAHİN  TAHLİYE EDİLDİ!
REKLAM ALANI
3 Kasım 2022 17:39

İstanbul’da bir süreden beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Samsunlu ünlü kabadayı Sedat Şahin‘e bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tahliye kararı verildi.

Sedat Şahin’in tahliye işlemlerinin tamamlanmasından sonra serbest bırakılacağı açıklandı.

SEDAT ŞAHİN

SEDAT ŞAHİN KİMDİR?
Samsun’un Bafra ilçesinde dünyaya gelen Sedat Şahin, 1993 senesinde Çağlayan’da bir arabanın içinde vurulan yakın adamları Cihan Kaplan ve Esabil Karataş’a yönelik suikastten sorumlu tuttuğu Hacı Çapan’ın öldürülmesi ile adından söz ettirdi. Gerçek adı Mehmet Nafi Çapan olan Hacı Çapan, 1996 yılında hastaneden taburcu edildikten sonra vurularak öldürülmüştü. Şahin, sorgun ve haraç alma gibi olayların da aralarında bulunduğu üç ayrı suçtan gıyabi tutuklu olarak uzunca bir süre aranmıştı. Hakkında Bursa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş 6 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Şahin’in Alaattin Çakıcı tarafından desteklendiği iddia edilmişti. Almanya’da Alman polisi tarafından ortaklaşa yürütülen operasyon sonucunda Berlin’de bulunan ve yeni doğum yapan eşi Buket Erener’in ziyaretine gittiği sırada 22 Eylül 1998’de sahte İtalyan pasaportuyla yakalanan Sedat Şahin, 10 Nisan 2000’de Türk İnterpol görevlilerinin nezaretinde uçakla Türkiye’ye getirildikten sonra 11 Nisan 2000’de hakkında İstanbul DGM’ce verilen “Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” suçundan gıyabi tutukluluğu vicahiye çevrildi. Sedat Şahin ismi son olarak Saral ailesi ile yeniden gündeme geldi. Bu olayı soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan Sahra operasyonunda, Sedat Şahin’in de aralarında bulunduğu 53 kişi yakalandı ve bunlardan 20’si tutuklandı. Telefon dinlemelerindeki şifreler çözülünce Şahin’in talimatıyla Hüseyin Saral’ın öldürüldüğü iddianamede yer alınca Sedat Şahin için 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Saral ailesiyle Sedat Şahin arasında yaşanan bu gerginliğin sonucunda birçok çatışma yaşandı. Son olarak araya Sami Hoştan girerek tarafları barıştırdı. Mart 2005’te tahliye olan Sedat Şahin, bir gün sonra İstanbul’da düzenlenen operasyon 30 adamıyla birlikte yeniden gözaltına alındı. Şahin, Kadıköy’de bir işyerinin kurşunlanması, bir kişinin öldürülmesi ve silahlı çatışmaya girilmesi olaylarından tekrar tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

SEDAT ŞAHİN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.