Dolar 32,5258
Euro 34,7471
Altın 2.490,46
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Samsunlular DİKKAT!

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası ile Akdeniz’den gelen nemli havanın birleştiği Samsun’da soğuk ve yağışlı iklim koşulları etkisini sürdürüyor. Samsun’da gece saatlerden öğle saatlerine kadar metre kareye 30 kiloya yakın yağış (kar, yağmur ve karla karışık yağmur) düştü

Samsunlular DİKKAT!
REKLAM ALANI
15 Şubat 2021 14:36

Kış mevsiminin çok soğuk geçmediği Samsun, birçok il gibi şubat ayının ortalarına doğru kış ile tanıştı. Birkaç gün önce soğuyan hava sıcaklıkları Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası ve Akdeniz üzerinden gelen nemli hava ile birleşince yağışa dönüştü. Samsun’da Pazar günü metre kareye 8 kilo yağış düşerken, Pazartesi günü öğlene kadar ise metre kareye 24 kilodan fazla yağış düştü.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü hava tahmin uzmanları tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıkları ve yağışlar ile alakalı şu ifadelere yer verildi:

“Pazartesi itibariyle Samsun merkezde metre kareye 24 kilo yağış düştü. Pazar günü ise metre kareye yaklaşık 8 kilo yağış düşmüştü. Bundan sonraki süreçte özellikle iç kesimlerde bugün ve Salı günü yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların kıyılarda karla karışık yağmur şeklinde devam etmesini bekliyoruz. Şiddetli yağışlar Perşembe günü itibarıyla zayıflıyor, kıyılarda bir yağış görünüyor. Cuma günü yağışlar tekrar şiddetlenecek.

Cumartesi günü yağış beklemiyoruz. Pazar ve Pazartesi günü ise kıyılarda karla karışık yağmur, iç kesimlerde de kar yağışı bekliyoruz. Soğukların devam edeceğini öngörüyoruz. Şubat ayının sonuna kadar çok büyük bir ısınma yok. 10 günlük tahminlerimize göre ısınma öngörmüyoruz.

Samsun’da Balkanlardan gelen soğuk hava ve Akdeniz’den gelen nemli havanın birleşmesiyle yağışlı ve soğuk bir hava hakim olacak.”
Samsun’da hava sıcaklıkları 1 ile 3 derece arasında değişirken, 10 günlük süreçte büyük bir ısınma beklenmiyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.