Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Samsunlular dikkat! O paraları ödemeyebilirsiniz

Hem yargı kararları hem de yönetmelikte yer alan şartlar, cezaların iptal edilmesi için bazı yollar sunmakta.

Samsunlular dikkat! O paraları ödemeyebilirsiniz
REKLAM ALANI
3 Şubat 2019 15:03

Trafikte yaptığımız hatalardan dolayı yüzlerce liralık cezalara maruz kalabiliyoruz. Ancak bazen haksız trafik uygulamaları ile karşı karşıya kalmaktayız. İşte böyle durumlarda bazı cezaları iptal ettirmenin yolları var. İşte Samsunlu sürücüler için tüm detaylar
Trafik cezaları çok caydırıcı olması beraber bazen vatandaşların cebini fazlasıyla yakabiliyor.  Kimi vatandaşlar haksız uygulamalardan da şikâyetçi. Peki, böyle durumlarda  trafik cezasını ödemekten kurtulmak için hangi seçenekler var? Hem yargı kararları hem de yönetmelikte yer alan şartlar, cezaların iptal edilmesi için bazı yollar sunmakta.
FOTOĞRAF KAYDI BULUNMALI
Uygulamaya ve yargı kararlarına bakıldığında özellikle sadece memur tarafından imzalanan ve sürücünün imzasının bulunmadığı durumlarda cezalar iptal edilebilmekte. Ayrıca trafik ihlaline ilişkin mutlaka bir fotoğraf olmalı. Fotoğraf kaydının olmadığı hallerde de tutanağın dayanaksız olduğu gözetilerek itiraz edilebilir. Bu gibi durumlarda trafik cezasının iptaline karar verilebiliyor.
İKİ CEZA FAZLA
Yasaklı yerlerde park edilmesi durumunda  hem araç çekiliyor hem de araç sahibine idari para cezası uygulanıyor. Fakat hem aracın çekilmesi hem de idari para cezası düzenlenmesi hukuka aykırı olmakla birlikte, kanuna göre; bir ihlale iki ayrı ceza uygulanması yasal olmadığı için para cezaları çoğunlukla mahkemelerce iptal ediliyor.
ARD ARDA CEZA KESİLEMEZ
Kesintisiz olarak devam eden tek bir eylem nedeniyle bir sürücüye aynı saniyede elektronik sistem ve kameralar üzerinden ceza kesilmesi yasalara aykırı bir durum. Yani elektronik sistemlerle saniyeler arasında art arda ceza kesilmesi hukuka uygun değil. Bu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşların cezalara itiraz edebilme hakkı bulunmakta.
TEBLİĞ SÜRESİ ÖNEMLİ
Sürücünün gıyabında düzenlenen trafik cezaları, Kabahatler Kanunu’ndaki özel hüküm gereği, trafik ihlalinin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar  tebliğ edilmiş olmalıdır. Örneğin,  2017’deki bir ihlal 31 Aralık 2018 tarihine kadar bildirilmeli. Aksi takdirde trafik cezası verilemez, verilen ceza ise iptal edilir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.