Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Samsunlular dikkat! Son gün 31 ekim…

STSO’yu ziyaret eden SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin ertelenen sigorta primlerinin ilk ödemesinin 31 Ekim tarihinde sona ereceğini hatırlattı

Samsunlular dikkat! Son gün 31 ekim…
REKLAM ALANI
24 Ekim 2017 14:47

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin sigorta primleri ile ilgili açıklamada bulundu.

31 EKİM SON GÜN

2016 yılında asgari ücretin 1.273.50 TL’den 1.647 TL’ye çıkartılması nedeniyle işverenlerin üzerindeki işçilik maliyetinin azaltılması amacıyla 2016 yılında işverene asgari ücret desteği getirildiğini ifade eden İl Müdürü Ünal Kaya, “Yapılan destek 2017 yılında da devam ettirildi. Buna ilave olarak asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerimizin 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak-Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesi ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendi. İlimizde ertelenen 2016 Aralık ayı sigorta primleri 31 Ekim, 2017 Ocak ayı sigorta primleri 30 Kasım ve 2017 Şubat ayı sigorta primleri ise, 26 Aralık tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir” dedi.

“TEŞVİKLERDEN YARARLANMAK ÖDEMEYE BAĞLI”

Ertelenen sigorta primlerinin ilk ödeme tarihinin süresinin geldiğini hatırlatan Kaya, “2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primleri 2017 yılı Ekim ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yine 2017 yılı Ocak ayına ertelenen sigorta primleri bu yılın Kasım ayı sonuna kadar, 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primleri de 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. İşverenlerimizin; başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi, diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması sigorta primlerinin zamanında ödenmesine bağlıdır” açıklamasında bulundu.

“CEZAYA MARUZ KALMAYIN”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise TSO üyelerinin gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamaları prim ödemelerini zamanında ödemeleri çağrısında bulunarak, “Üyelerimiz halihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları adına ve elde ettikleri hakların devamı için prim ödemelerini zamanında ödemeleri çok önem taşımakta” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.