Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

‘SAMSUNSPOR YIPRANIYOR!..’

Toplu olarak istifa etmelerinin nedenini ‘Değersizleştirildik’ olarak açıklayan Sadi Subaşı, “Samsunspor markası yıpranıyor” iddiasında bulundu

‘SAMSUNSPOR YIPRANIYOR!..’
REKLAM ALANI
10 Mayıs 2022 23:33

İstifasını kamuoyuna açıklayan Samsunspor Divan Kurulu’nun Eski Başkanı Sadi Subaşı istifanın perde arkasını anlattı.
İstifaya giden süreci anlatan Subaşı, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Samsunspor markası yıpranıyor. Yönetim şeklini ve yanlışlıkları camianın kabul etmesi mümkün değildir” dedi.

‘SAMSUNSPOR ARTIK SEVGİSİZ BİR KULÜP’
Samsunspor Divan Kurulu üyeleri, 30 Nisan’da aldığı karar gereği istifa etti. ‘Divan Kurulu Başkanlığı’dan ayrılan Sadi Subaşı, kendinlerini istifa sürecine getiren nedenleri paylaştı, Samsunspor Futbol A.Ş. ve dernek yönetimine tavsiye ve önerilerde bulundu. Sadi Subaşı’nın açıklamalarının bazı önemli bölümleri şu şekilde:

“Bu yönetim anlayışı geride kalan süreçte Samsunspor’un marka değerini aşındırmaya başlamış, en zor günlerde dahi Türkiye’de sevilen bir kulüp olan Samsunspor; gündemde ‘sevgisiz bir kulüp’ haline gelmiştir. Samsunspor’un düştüğü bu durum kabul edilemez. Çünkü Samsunspor markası yıpranıyor.”

‘DERNEK YÖNETİMİ’ ÇALIŞAMAZ DURUMDADIR
Samsunspor Kulübü Derneği ve Futbol A.Ş. ayrı görülemez. Dernek yönetiminde Başkan Yüksel Yıldırım’ın olmasından dolayı ‘dernek yönetimi’ de çalışamaz durumdadır. Nuri Asan Tesisleri’nde yönetim kurulunun toplanacağı bir oda kalmamıştır. Dernek yönetimine ‘sözleşme şartları yerine getiriliyor mu?’ diye sorduk cevapsız kaldı. Divan Kurulu olarak herkesin fikrini aldık, rapor hazırlayarak yönetime ilettik. Ancak bunların hiçbiri olmadı, istifa noktasına geldik.

BAŞKAN YILDIRIM SÜREKLİ BİZİ SUÇLADI
Samsunspor’un ‘şirketleşme kararı’ aldığı andan itibaren 15 arkadaşım ile birlikte ‘Divan Genel Kurulu’nda yer aldık. Uyarılarımıza ve önerilerimize rağmen, Samsunspor Dernek Yönetimi’nin ve tüm kurullarının işlevsiz hale getirildiğini gördük. Samsunspor’un geleceğine ışık tutması, kamuoyunca hala tam anlaşılamamış olan şirketleşme sürecinin anlaşılması açısından bu açıklama zorunlu hale gelmiştir. Bu koltuklarda oturmayı sürdürmenin bir anlamı kalmadığını gördük. ‘Şirketleşmeye’ destek verdik. Ancak Başkan Yüksel Yıldırım, sürekli ‘şirketleşme karşıtı’ olduğumuzu söylemiştir. Şahsım ağır bir şekilde suçlanmıştır.

İSMAİL UYANIK’IN AYRILMASI VE BEKLENTİLER
Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık camia tarafından büyük destek gördü. En büyük beklenti; taraftarları ve kurumları kucaklayarak başarıya ulaşmak yönündeydi. İsmail Uyanık’ın ayrılması sonrası bu yöndeki beklentiler yerini ilerleyen süreçte Yüksel Yıldırım’ın kulübün ana organlarını dikkate almayan bir yönetim tarzına bıraktı. ‘Dernek Başkanlığı’nı da üstlenmesi ile ‘Dernek Yönetim Kurulu’nu büyük çapta işlevsizleştirdi.”

SORULAR CEVAPSIZ BIRAKILMAMALIYDI
“Samsunspor’un içine düştüğü bu durum kabul edilemez” diyen Sadi Subaşı, sözlerine şöyle devam etti:

“8 Kasım 2021 tarihinde Samsunspor Dernek Yönetim Başkanı Yüksel Yıldırım’ın katılamadığı toplantıda yönetim kurulu üyelerine sorular ve öneriler içeren 12 maddeden oluşan raporumuzu sunarak, cevaplanmasını talep ettik. Raporumuzu; “Samsunspor’un Samsun’un en önemli markası olması nedeniyle bu markanın değerini ve kamuoyundaki saygınlığını korumak, Derneği ve Futbol A.Ş.’nin her zaman yanında” olduğumuzu belirterek noktaladık. Ancak, 18 Kasım 2021 tarihinde ulaşan cevapta birkaç soru hariç, çoğuna ya cevap verilmediği veya bu soruların kendi dönemlerini kapsamadığı söylendi. Bu sorular cevapsız bırakılmamalıydı.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.