Dolar 32,3627
Euro 34,9648
Altın 2.326,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘SAMSUN’U PAZARA ÇIKARTACAĞIZ!’

Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat’ın tanıtılmasına yönelik çalışmaları içeren OKA destekli projenin imzaları OMÜ’de atıldı. Rektör Ünal, “Samsun’u pazara çıkartmak istiyoruz” dedi

‘SAMSUN’U PAZARA ÇIKARTACAĞIZ!’
REKLAM ALANI
14 Ekim 2022 17:43

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında TR83 Bölgesinin (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat) doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin dijital platformlarda tanıtılması amacıyla protokol imzaladı.

VİKİPEDİ, GOOGLE MAPS GİBİ PLATFORMLARDA
Anlaşmayla ilgili bölgelerin tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin dijital platformlarda (Vikipedi, Google Maps vb.) tanıtımına yönelik içerik oluşturma, var olan içerikleri gözden geçirme ve bu doğrultuda anılan platformların hak sahipleri ile iletişim kurularak güncellenmesi amaçlanıyor. İmzalanan anlaşmayla ayrıca değer paketlerinin hazırlanması ve OMÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin ve çalışanlarının bireysel gelişiminin desteklenmesine yönelik çalışmaların da yapılması planlanıyor. Bu amaçla Turizm Fakültesi öğrencilerinin ve çalışanlarının proje yönetimi alanında deneyim ve bilgilerinin arttırılması amacıyla 2 ayrı program düzenlenecek. Ayrıca öğrencilerin, kullanıcı ve ziyaretçi deneyimi alanında farkındalıklarının arttırılması amacıyla 20 kişilik günübirlik çalışma gezisi de yapılacak.

REKTÖR ÜNAL: SAMSUN, DÜNYA GÜZELİ BİR ŞEHİR
İmza töreninden sonra açıklamalarda bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal protokolü 2 açıdan önemsediklerini belirterek, “Birincisi üniversitemizin, varlığı ve geleceği ile ilgili bir revizyona gitmesidir. Revizyon kapsamında da pratiği yani uygulamayı merkeze aldık. Teorik bilgi önemli ama teorinin kişisel beceri ve gelişime dönüşmesini stratejik hedef olarak belirledik. Turizm Fakültesi ve Turizm Meslek Yüksekokulumuzu ve barındıkları imkânları, uygulama alanı ve doğal olarak eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. İkincisi ise Samsun’un dünya güzeli bir şehir olması ve de çok fazla imkân ve fırsatı barındırmasıdır” dedi.

ÖĞRENCİLER EĞİTİMİN PARÇASI OLACAK
“Hakikaten değerli bir şehirde yaşıyoruz ancak Samsun kendisine ait olan ziyneti, maalesef çok fazla tanıtıp gün yüzüne çıkartamıyor” diyen Rektör Ünal, şöyle devam etti:

“Protokolle birlikte kentimizin sahip olduğu değer ve varlıkların dijital platforma taşınmasını ve de akademisyen ile öğrencilerimizin eğitimin bir parçası olarak rol alacak olmasını; Samsun’u pazara çıkarmak, görünürlüğünü arttırmak ve turizm açısından baktığınızda da cazibe merkezine dönüştürmek olarak algılıyoruz. Bu nedenle 2 kurumun özellikle iş odaklı olarak bir araya gelerek protokol yapmasını ve sonrasında takip edilebilir somut sonuçlara ulaşılacak olmasını önemsiyoruz. Sonuçlarını da çok yakından takip edebileceğimiz bir protokol olduğunu söylemeliyiz.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.