Dolar 32,4970
Euro 34,8852
Altın 2.437,13
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

‘KADIN EMEĞİ’ ATAKUM’DA

Samsun’da kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği 2’nci Kadın Emeği Festivali Atakum’da başladı.
Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Kadınlar hem siyasette hem üretimde rol üstlenmeli” dedi

‘KADIN EMEĞİ’ ATAKUM’DA
REKLAM ALANI
16 Nisan 2023 18:15

Samsun‘da Atakum Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliği ile düzenlenen 2’ Kadın Emeği Festivali başladı. Açılışa katılan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Kadınlar hayatın hemen her alanında biz varız demeli” dedi.

‘KADINLAR YAPABİLİR, ÜRETEBİLİR’
Festival alanında Atakum’un üreten kadınlarının standlarını tek tek gezerek ürünleri inceleyen Başkan Cemil Deveci, “Ben hep ‘Kadın’ diyorum. Kadınlar bir adım öne çıkmalı, sosyal hayatta yer almalı, hem siyasette hem üretimde hem de hayatın başka alanlarında rol üstlenmeli, ‘Biz varız’ demeli. Türkiye’nin ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın buna ihtiyacı var. Bunu yapabilirsiniz, bu festivaldeki tablo zaten bunu yapabileceğinizi, üretebileceğinizi, ürettiğinizi satabileceğinizi gösteriyor” diye konuştu.

FESTİVAL GELİRİ DEPREMZEDELERE
Festivaldeki gelirlerin bir kısmının depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik kullanılacağını da açıklayan Başkan Deveci, “Atakum’da deprem bölgesinden gelen yaklaşık 5 bin aile var. Çok büyük bir felaket yaşandı. Samsun bu depremde elinden geleni yaptı ve her şeyini paylaştı. Komşuluğumuzu ve yurttaşlığımızı gösterdik. Büyük bir acı yaşıyoruz ama bu acı Türk milletinin yüreğindeki iyiliği açığa çıkardı. O iyilik bizimle kalsın. Sizin yüreğinizdeki iyiliği herkes uzaktan görebilsin. İyi insan olmak bizim dinimizin temel değerlerinden birisidir. İyi insan olmazsak üzerine koyabileceğimiz başka bir şey yok zaten” ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDE KADINDAN AÇIKLAMA
Atakum’a deprem bölgesinden gelen ve el emeği ürünlerini festivalde satışa sunan Münire Tekin, “Burada çok güzel karşılandık. Tüm Samsun halkına teşekkür ederiz. Bizim için şu an her şey iyi. Bu festivale kendi yaptığım içli köfte ve mantıyla katıldım. El emeği güç demek. Yaptığım yemeklerle çocuklarımın eğitim masraflarını karşılıyorum. Başkanımız da standımı ziyaret edip destek oldu. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

El sanatlarının her türlüsünü üreterek ekonomiye dönüştürdüğünü söyleyen Sezgin Moral, “Bu festival hepimiz için iyi oldu. Başkanımıza bize olan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. El emeği kadınlar için güçlü olmak, evden dışarıya çıkmak ve hatta antidepresan ilaçları bırakmak demek. Her şeye çok iyi geliyor. Ürettikçe başka fikirler geliyor. Kadınlar evde durmasın, üretsinler. Hiç yorucu değil. Böyle festivallerin devamını diliyorum” diye konuştu.

TEMA, MİSAFİRLERLE BULUŞTU: Atakum Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalde TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay , ilçe sorumluları ve yönetim ekibi misafirlerle buluştu. Leman Özay , TEMA Vakfı 2023 Ekosiyaset Belgesi kitabını Cemil Deveci’ye hediye etti.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.