Dolar 32,2650
Euro 34,6999
Altın 2.403,64
BİST 10.257,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

SAMSUN’UN DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇİLEK TARLASINDA!

Polonya’da 7-14 Haziran tarihlerinde düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Şampiyonası’ndan önemli derecelerle dönen milli sporcular, Samsun’da çilek toplayarak stres attı

SAMSUN’UN DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇİLEK TARLASINDA!
REKLAM ALANI
16 Haziran 2021 17:05

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Polonya’da 7-14 Haziran tarihlerinde düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Şampiyonası’ndan 5 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya kazanıp, kadınlarda takım halinde dünya şampiyonu olan 9 milli sporcudan Samsun’a dönen 6’sını, şampiyonanın stresini atmaları için çilek bahçesine götürdü.


ERDOĞAN İLE KASAPOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Milli sporcular, ellerine makas alarak tek tek çilek toplamanın mutluluğunu yaşadı.Altın madalyasını, ameliyat olan annesine hediye ettiCirit atmada dünya şampiyonu olan, gülle ve disk atmada ise üçüncü sırayı elde eden Eda Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti.


‘ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN ETTİK’
Eda Yıldırım, “Gülle atma ve disk atmada üçüncülük kazandıktan sonra annemin ameliyat olduğunu öğrendim. Sonra annem ve ülkem için yarıştım. Cirit atmada birincilik kazanınca, madalyamı anneme hediye ettim. Takım halinde ise dünya şampiyonu olduk. Onu da milli sporcular olarak şehitlerimize armağan ettik” ifadelerini kullandı. Eda Yıldırım, hayatında ilk kez çilek topluyor olmanın sevincini yaşadığını da söyledi.


‘DOĞAYI ÇOK SEVİYORUZ’
Milli sporcu Muhsine Gezer, 800 metre koşuda dünya şampiyonu olmaktan duyduğu mutluluğunu aktararak, Türk bayrağını göndere çektirmenin onurunu yaşadığını dile getirdi. Doğayı çok sevdiğini kaydeden Gezer, şampiyonanın ardından çilek toplayarak stres attıklarını anlattı. Şampiyonayı 400 metre engelli ile heptatlon branşlarında altın, yüksek atlamada gümüş ve 100 metre engellide bronz madalya kazanarak tamamlayan Fatma Damla Altın ise organizasyonun kendileri için güzel sona erdiğini vurguladı.


‘MUTLU OLMALARINI SAĞLADIK’
Antrenör Aytunç Göz, 9 kişilik milli takım kafilesinin 6 sporcusunun Samsun’dan katıldığını aktararak, “Bu da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıydı. Şampiyona zorlu geçti ama 5 altın, 4 gümüş ve 8 bronz almayı başardık. Uzun süredir sporcularımız kamptaydı ve bu süreçte çok zorlandılar. Onların biraz olsun nefes alması için böyle bir çilek toplama etkinliği yaptık ve mutlu olmalarını sağladık” değerlendirmesinde bulundu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da milli sporcuların Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’ye büyük onur yaşattıklarını ifade etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.