Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

‘SAMSUN’UN GEBZE’SİYİZ!..’

Kavak’ta yatırım yapan sanayicilerle bir araya gelen Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “İlçemiz Samsun’un sanayi üssü olma yolunda” dedi

‘SAMSUN’UN GEBZE’SİYİZ!..’
REKLAM ALANI
3 Ocak 2022 20:19

Kavak Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ve OSB dışında üretim yapan yaklaşık 100 dolayında sanayici ve işadamının katılımı ile düzenlenen istişare toplantısında konuşan Başkan Sarıcaoğlu, “Kavak gibi küçük bir ilçede bu kadar çok işadamı ve yatırımcıyı bir arada görmek bizler için gurur verici” dedi.

MEMLEKETE GERİ DÖNÜYORLAR
Kaymakam Ömer Saygılı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Samsun Başkanı Hasan Tahsin Şengül’ün katıldığı toplantıda ilçenin artık tersine bir göç sürecine girdiğini belirten Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, “Yıllar önce işsizlik nedeniyle gurbete göçen hemşerilerimizin çocukları bugün çalışmak ya da istihdam oluşturmak için memleketlerine geri dönüyorlar” diye konuştu.

BİNLERCE GENCE İŞ İMKANI
Kavak’ta yatırım yapan, istihdam sağlayan girişimcinin her zaman yanında oldukları belirten Sarıcaoğlu şöyle devam etti:

“Kavak gibi küçük bir ilçede bu kadar sanayici, müteşebbis ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan insanlarla birlikte olmak gurur verici. İlçemiz işsizlik nedeniyle sürekli dışarıya göç vermiş. Bugün sadece Samsun’da 120 bin Kavaklı var. İşte 40 yıl önce gidenlerin çocukları şimdi memleketlerine geri dönüyorlar. Sizler yatırımlarınızla binlerce gencimize iş imkânı sağladınız. Bizlere düşende her zaman yanınızda olmaktır. Sizler çalışıp üreteceksiniz, istihdamı sağlayacaksınız bizlerde üzerimize düşeni yapıp sizlerin önünü açacak ilçemizi, ülkemizi birlikte kalkındıracağız.

KAVAK, SAMSUN’UN GEBZESİ
İlçeyi sanayileşmedeki gücü ile Samsun’un Gebze’si olarak tanımlayan Hasan Tahsin Şengül ise “Bizler Kavak’ı Samsun’un Gebze olarak nitelendiriyoruz. İlçenin gelecekteki potansiyelini bugünden çok rahat ve net biçimde görüyoruz. Kavak, aldığı yatırımlar ve sanayileşmesi ile nüfusunu önümüzdeki dönem hızla artıran ilçe olacaktır. OSB’de 3 etabında açılması da sanayileşmesine hız katacaktır. Burada tahsislerin yapılmasıyla bölge yeni fabrikalar ile dolacak. Yeni istihdam alanları oluşacak ve Kavak’ın Türkiye’nin üretim istihdam ve yatırımda yeni modeli ile daha büyüyerek çok daha farklı ve güzel yerlere ulaştığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Kaymakamı Ömer Saygılı da, “Bugün hepiniz birer sanayi devriminin büyük mimarları olarak karşımızdasınız yatırımlarınızın devletimiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.