Dolar 32,5224
Euro 34,8341
Altın 2.474,48
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

‘SAMSUN’UN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRECEK!..’

Samsun’da Başkan Mustafa Demir, 2 yıl önce TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Gaziantep’teki incelemeleriyle ilgili bilgi verirken, “Bu festival şehrimizin ve bölgemizin geleceğini değiştirecek” dedi

‘SAMSUN’UN  GELECEĞİNİ   DEĞİŞTİRECEK!..’
REKLAM ALANI
12 Kasım 2021 18:11

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı kapanış toplantısı Başkan Mustafa Demir’in başkanlığında yapıldı. Vali Zülkif Dağlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yavuz Ünal ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Aydın ile birlikte gittiği Gaziantep’teki incelemeleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Demir, TEKNOFEST’in gençlerin vizyonunu değiştirdiğine şahit olduğunu söyledi.

GAZİANTEP’TE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ
Çocuk Üniversitesi adı altında çok güzel bir konsept geliştirildiğini anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dene yap atölyeleri de kurmuşlar. Orayı gezip öğrencilerle buluştuk. Dersliklerin tamamı öğrencilerle doluydu. Hepsine sorduk, çok memnun olduklarını söylüyorlar. Öğretmenler ise çocuklara bambaşka ufuklar açıyor, randevu sistemiyle öğrencilere ders yaptırıyorlar. Belli sınavlarla da bir üst kademede 3 yıllık çalışma yaptırıyorlar. Yani öğrencileri ilk ve orta öğretim çağlarında maksimum düzeye çıkartıyorlar. Yarışmalara katılıp derece alıyorlar. Bu sene ekip, grup ve yarışmaya katılanların sayısı 30 kat artmış” ifadelerini kullandı.

SAMSUN VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT
TEKNOFEST ile ilgili yapılan çalışmaları gördüklerini söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Yerinde görmek hakikaten çok şey fark ettiriyor. Gaziantep’te festival olalı 2 yıl olmuş. Festival, hemen hemen her alanda o günden hesaplayamayacakları çok pozitif bir durum ortaya çıkarmış. Özellikle genç ve eğitimi süren nüfus üzerinde çok olumlu etkiler yapıp, vizyonlarında bambaşka bir yere evrilmiş. Biz de buna çok dikkat edeceğiz. Turizm ve tanıtım noktasında da çok büyük değişim ve dönüşüme sebebiyet vermiş. Samsun ve bölgemiz için inşallah bu önemli bir fırsat olacak” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELEN KATKIYI VERECEĞİZ
Çocuk Üniversitesi ve dene yap atölyeleri konseptinin bölgenin merkezi olacak şekilde Samsun’da da hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Başkan Demir, şunları söyledi:

Samsun’da bunun çok daha gelişmişini ve bölge merkezi olacak şekilde kurmayı arzu ediyoruz. Tüm gençlere hizmet verecek, onları ilk ve orta öğretim çağlarında bilgiye, teknolojiye ve geleceğe odaklanma açısından çok büyük görev icra edecek inşallah. İlçe belediyemizle birlikte, proje geliştirmeleri durumunda hem bakanlığımız hem de bizler elimizden gelen katkıyı vereceğiz. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle, üniversiteleriyle, sanayici ve iş insanlarıyla, hepimiz TEKNOFEST’i Samsun’da çok başarılı bir şekilde icra edeceğiz. İlçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve ilgili yetkililerimiz için daha geniş katılımlı Gaziantep TEKNOFEST inceleme gezisi düzenleyeceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.