Dolar 32,5360
Euro 34,9410
Altın 2.433,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘Samsun’un kurtuluşu TARIMSAL SANAYİDE’

72 firma ve 100’den fazla markanın katıldığı 6’ncı Samsun Tarım Fuarı’nın açılışında konuşan Vali Dağlı, “Tarıma dayalı sanayiyj geliştirmeliyiz”‘ dedi

‘Samsun’un kurtuluşu   TARIMSAL SANAYİDE’
REKLAM ALANI
15 Eylül 2021 18:28

Fuarda Havza’nın tanıtılmasının yanı sıra ilçeye özgü yöresel lezzetler de halkın beğenisine sunulacak. Öte yandan fuarda ayrıca 17 Eylül’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından panel düzenlenecek.
Fuarda ayrıca birçok etkinlik de yer alıyor. Pandemi ve iklim değişikliğinden hasat ve tomruklara tarımsal mücadelede İHA kullanımından bölge için çok değerli olan fındık yetiştiriciliğine kadar çok çeşitli konular tarım uzmanları ve akademisyenler tarafından fuar esnasında masaya yatırılıyor.


‘LİSANSLI DEPOCULUĞA GEÇMEK ZORUNDAYIZ’
Tarımda verimliliğin artması için lisanslı depoculuğa geçilmesi gerektiğinin altını çizen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Ülkemizin en bereketli ovalarına sahibiz. Bizim görevimiz daha ileriye nasıl götürebiliriz, neler yapmalıyız? İlin yöneticileri olarak hepimiz buradayız. Tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek zorundayız. Daha fazla ihracat yapmak ve katma değeri arttırmak durumundayız. Bafra’da Sera OSB’nin ihalesi yapıldı. Yakın bir zamanda burası üreticilere açılacak. Vezirköprü besicilikte, hayvancılıkta da tarımda olduğu gibi önemli. Oradaki çalışmalarımız sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Terme’de hem fındık hem de ziraat yeri. Oraya da bir Sera OSB düşüncemiz var. Onla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Lojistik Merkezi de şu anda tamamen doldu. Oraya şu anda ekstra depolar yapılıyor. Lisanslı depoculuğa geçmek durumundayız. Çünkü tarım ürününü en iyi değerlendirmenin yolu, yöntemi tamamen bu. Fuarımızın da sektöre hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SAMSUN’A YOĞUN YATIRIM
Hayvancılık ve tarım alanında Samsun’un Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun, Türkiye’nin 2. büyük tarımsal ve hayvansal üretim merkezi. Dünyada da iyi lokasyonlardan biri ve bölgemizin merkezi. 50’nin üzerinde katma değeri yüksek ihraç kabiliyeti olan iç piyasada da dış piyasaya da sürdüğümüz ürün var.Hükümetimizin yatırımları da Samsun’da son yıllarda ciddi anlamda yoğunlaştı. Üretim yapılabilen alanlarımızın yarıdan fazla şu anda sulu tarımı yapabiliyor. Bu da çok güzel bir avantaj. Teknolojiyi, bilgiyi ve gelişmeleri güzel takip eden bir tarımsal sektöre sahibiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak son 3 yıldır her yıl katlayarak bu alandaki bütçemizi arttırıyoruz. Bu kaynakları da çok verimli projelere kullandık” diye konuştu.

STANTLAR TEK TEK GEZİLDİ
Programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı. Protokol üyeleri açılışın ardından stantları gezdi.

Samsun Tarım Fuarı, 15-16-17-18 Eylül günlerinde saat 09.30-18.30, son gün olan 19 Eylül’de ise 09.30-18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.