Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

SAMSUN’UN ‘ORMANCI’ AİLESİ!

Samsun’un Ladik İlçesi’nde ‘Oduncu Mehmet’ diye tanınan Mehmet Maden, 3 çocuğunu da üniversite mezunu yaptı. Maden ailesinde oduncu babanın 2 kızı, 1 oğlu ve damadının ‘orman mühendisi’ olması dikkatleri çekti

SAMSUN’UN ‘ORMANCI’  AİLESİ!
REKLAM ALANI
9 Mart 2023 17:12 | Son Güncellenme: 9 Mart 2023 17:38

Samsun‘da orman ürünleri şirketi sahibi Mehmet Maden, çocuk yaşlarda ormanda odun toplamaya başladı. Yıllarca geçimini bu sayede sağlayan Maden, evlendikten sonra da bu mesleği yapmaya devam etti.

ÇOCUKLARI BABALARININ İZİNDEN GİTTİ
3 çocuğunu da okutan Mehmet Maden’in 2 kızı ve oğlu da babasının izinden gitti. Gülşah Maden Duman (34) ve Nurşah Maden (28) İstanbul Üniversitesi, Anıl Maden (32) ise Karadeniz Teknik Üniversitesi mühendislik bölümünden mezun oldular. Orman mühendisi çocuklar babalarının sonradan kurduğu ve Ladik İlçesi’deki şirketinde babalarına yardım ederken, Gülşah Maden Duman’ın eşi ve orman mühendisi olan damat Cengiz Duman da Maden ailesine yardımda bulunuyor.

‘AİLECE ORMAN İŞİYLE UĞRAŞIYORUZ’
Çocuklarının ve damadının orman mühendisi olmasının çok büyük bir şans olduğunu ifade eden Mehmet Maden, “Çocukluğumdan bu yana ailece orman işiyle uğraşıyoruz. 2 kız, 1 oğlum var. Kesinlikle zorlama ile değil ama hepsi de zeki çocuklardı. Orman mühendisliği bölümünü kazanarak mühendis oldular. Ailecek yeşile, ormana ayrı bir sevgimiz var. Orman mühendisi oğlum Anıl, Ladik’teki şirketin başına geçti. Allah nasip etti kızımı evlendirdim, damadımda orman mühendisi çıktı. Biri Ladik’te olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde 3 ofisimiz var. Çocuklarım ve damadım bana bu işlerde yardımcı oluyorlar” dedi.

‘BABADAN DEVRALINAN BAYRAK
Oduncu babasının orman ürünleri şirketinde yöneticilik yapan Anıl Maden, “Babam zamanın şartlarında okuyamamış ama sağ olsun bizleri okuttu. Türkiye’de 3 kardeş orman mühendisi olan galiba tek aileyiz. Ayrıca eniştemde orman mühendisi. Hepimiz, babamdan devraldığımız bayrağı daha yükseklere çıkarmak için mücadele ediyoruz. Havza OSB’de 10 dönüm yer aldık. Palet, pelet-odun, cips üreten fabrika kuracağız. İlçeden yaklaşık 30 kişi istihdam edeceğiz” diye konuştu.

Ailenin diğer orman mühendisi bireyleri de sadece orman kesimi değil, yeşille ilgili her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını ve fidan dikimlerinde faal olarak çalıştıklarının altını çizdi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.