Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

SAMSUN’UN ‘TAHTA BACAK’LARI!

Samsun’da aklaşık 4 metrelik tahta bacaklara çıkarak cadde ve sokaklarda yürüyen baba-oğul, insanların ve araçların arasında korkusuzca dolaşıyor

SAMSUN’UN  ‘TAHTA BACAK’LARI!
REKLAM ALANI
11 Aralık 2022 16:08

Samsun’da yaşayan 60 yaşındaki Altan Yücebaş ve oğlu 36 yaşındaki Atila Yücebaş, tiyatro sanatçısı olarak hayatlarını sürdürüyor. Meslekleri gereği tehlikeli gösteriler yapan baba-oğul 4 metrelik tahta bacaklara çıkarak yürüyüş yapıyor. Kimi zaman araçların ve insanların yoğun geçtiği yerlerde yürüyüş yapan baba-oğul bugünlere gelmek için birçok sakatlık ve fiziksel yaralanma atlattıklarını belirtti.

SAMSUN'UN  'TAHTA BACAK'LARI!

ARABA SÜREN DE, SOPAYLA VURAN DA!
Hikayesini anlatan baba Altan Yücebaş, “Cambazlığın, canıyla gösteri yapanlar grubunun son fertleriyiz. Yaptığımız işler içerisinde ateşbazlık, Hint fakiri gösterisi ve tehlikeli şov gösterileri var. Benden sonra da bu işi oğlum devam ettirecek. Ben 14 yaşlarımdayken İstanbul Bakırköy’de sahilde sokak gösterisi yaparken birisiyle tanıştım. Beni İstanbul’da bulunan Cambaziye Mahallesi’ne götürmüştü. O tarihte bu mesleği yapanlar yaşıyorlardı bu mahallede. Şu an normal bir sokağa dönüştü orası. Beni o zamanlarda aralarına almışlardı. Ateşbazlığı orada öğrendim. İşin içine girince de diğer türleri öğrenmeye başladık. En güzel tarafı da insanların gösterdikleri ilgi ve mutluluk oluyor. Zamanında kol, kaburga ve bacak kırıkları yaşadım. Güzel olduğu kadar tehlikeli bir iş olduğundan dolayı. Üstümüze araba sürende oluyor, sopayla vuran da. Ama yüzde 99’u gülümseyip alkışlıyor. Bize de bu durum ilaç olarak geri geliyor” dedi.

SAMSUN'UN  'TAHTA BACAK'LARI!

‘TÜRK SANATLARI YAŞATILMALI’
Babasından aldığı bayrağı bundan sonraki nesillere bir şekilde ulaştırmak için elinden ne geliyorsa onu yapmanın çabası içinde olduğunu ifade eden Atila Yücabaş, “Bu sanatı gerçekten güzel yapabilecek insanlar yetiştirmek isteriz. Geleneksel Türk sanatlarına giren bu gösteriler kesinlikle yaşamalı. Ben de bu sanatı babamdan aldım ve en iyi şekilde devam ettiriyorum. Öğrenme sürecinde çok zorluklar çektik. Yeri geldi kolumuzu kırdık kafamızı yardık. Düştük sakatlandık ve uzun süre yatakta kaldık” dedi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.