Dolar 32,5410
Euro 34,9121
Altın 2.423,55
BİST 9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

SAMULAŞ’tan HES kodu uyarısı

SAMULAŞ, koronavirüs tedbirleri kapsamında otobüs ve tramvayları kullanan vatandaşlara HES kodu zorunluğu getirildiğini hatırlatarak, “Süre 20 Ekim’den 1 Aralık tarihine kadar uzatıldı” açıklamasında bulundu

SAMULAŞ’tan HES kodu uyarısı
REKLAM ALANI
27 Kasım 2020 15:21

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın pandemiyle mücadele çalışmaları kapsamında çıkardığı genelge ve buna istinaden Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar gereğince, toplu taşıma araçlarında “elektronik HES Kodu kontrolü” uygulamasını 20 Ekim’de başlattı. Vatandaşların, Samkartlarını HES kodları ile eşleştirmeleri için 20 Kasım tarihine kadar verilen süre 1 Aralık’a kadar uzatıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 20 Ekim’den bu yana, kişiselleştirilmiş SamKart sahiplerinin biniş bilgilerini, her gün Sağlık Bakanlığı ile paylaşıyor. Bakanlık, karantinada olması gerekirken dışarıda olan hastaların ya da temaslı kişilerin tespitini bu şekilde yaparak cezai işlem uyguluyor.

1 ARALIK’A KADAR TANIMLAMA YAPILMALI
Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.’den(SAMULAŞ) konuyla ilgili açıklama yapıldı. Dolaşımda olan 600 bin kart sahibinden 55 bininin HES tanımlaması yapıldığı belirtilen açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 20 Ekim’de HES kodu tanımlama uygulamasını başlatmıştık. Bunun içinde son tarih olarak 20 Kasım’ı belirlemiştik. Ancak Samsun’da dolaşımda olan 600 bin karttan sadece 100 bininin HES tanımlaması yapabildiğini gördük. Bu amaçla süreyi 1 Aralık’a kadar uzattık. Tanımlamaları evden çıkmadan www.samsun.bel.tr, www.samulas.com.tr ve SAMULAŞ Mobil uygulama üzerinden hızlı ve kolayca yapabilirler. Samkartlarına HES kodu tanımlanmayan vatandaşlarımız, 1 Aralık’tan sonra otobüs ve tramvaylara binemeyecek” denildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.