Dolar 32,3786
Euro 34,7343
Altın 2.428,12
BİST 9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

‘YAPILAN AÇIK BİR DARBE!’

CHP Samsun İl Başkanı Özdağ, “Yargı kurumunun anayasayı açıkça tehdit eden tutumu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yargı eliyle yapılmış açık bir darbedir” dedi

‘YAPILAN AÇIK BİR DARBE!’
REKLAM ALANI
29 Kasım 2023 18:21

Yargıtay 3’üncü Ceza Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla adalet ve hukuk krizine yol açtığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yargı eliyle darbe yapıldığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü, emek-demokrasi örgütü temsilcileri ve bu durumu basın açıklaması ve oturma eylemi yaparak protesto ettiler.

CHP'liler Samsun'da seslendi

‘HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ AYAKLAR ALTINDA’
Cumhuriyetin 100. yılında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın tanınmaması ile birlikte hukukun üstünlüğü kavramını ayaklar altına alındığını söyleyen Özdağ, “Cumhuriyet Halk Partisi bu darbe girişimine karşı direnme kararlılığını ilk andan itibaren göstermiş, 28. Dönem milletvekillerimiz TBMM Genel Kurulu’nda 20 gün süreyle adalet eylemi yapmışlardır. Bizler bugün bağımsız yargı, tarafsız hukuk, halk için adalet istiyoruz demek için buradayız” dedi.

‘NE PAHASINA OLURSA OLSUN MÜCADELE…’
Devletin ve cumhuriyetin temelini oluşturan hukukun üstünlüğünü yok saydığını ifade eden Özdağ, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yapılan bu yargı darbesine sessiz kalmayacağız. Anayasamızı ve milli irademizi hiçe sayanlar şunu bilsinler ki; cumhuriyetin evlatları olarak ne pahasına olursa olsun demokrasinin, laikliğin ve adaletin savunucuları olacağız ve hukukun üstünlüğü için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.