Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun’da 5 yıl önce öldürülen doktor Aynur Dağdemir’e DUYGUSAL ANMA

Samsun’da görevi başında öldürülen Dr. Aynur Dağdemir için mezarı başında anma töreni düzenlendi

Samsun’da 5 yıl önce öldürülen doktor  Aynur Dağdemir’e  DUYGUSAL ANMA
REKLAM ALANI
19 Kasım 2020 15:19

Samsun’da görevi başında öldürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün 5. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Asri Mezarlığı’nda bulunan kabri başından düzenlenen anma programında eşi Ayhan Dağdemir, ikiz kızları Tuğçe ve Başak Dağdemir ile Samsun Tabip Odası üyeleri Aynur Dağdemir için saygı duruşunda bulundu.

TABİP ODASI’NDA AÇIKLAMA
Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Furtun çalışma arkadaşları adına getirdikleri çiçeği Dağdemir’in kabrine dikti. Daha sonra Samsun Tabip Odası’nda basın açıklaması düzenlendi. Açıklama öncesi Funda Furtun, “Hekimlik mesleği insan hayatını kutsayan bir meslektir. İnsan hayatı için mücadele eder. O anlamda da hayatı kutsallaştırır. Aynur da tam bu alanda çalışan bir arkadaşımızdı. Bir kadın doğum uzmanıydı. Maalesef elim bir saldırıyla hayatını kaybetti. Bu anlamda Aynur’a olan şiddet sadece sağlıkta şiddet olgusu değildir. Aynı zamanda bir kadına şiddet olgusudur. Bunun için de şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu söylüyoruz” dedi.

ONUN ANISINA MÜCADELE GÜNÜ
Daha sonra Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ve Samsun Tabip Odası tarafından yapılan ortak açıklama okundu. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Meltem Günbeği tarafından seslendirilen açıklamada, “25 Kasım Dominik Cumhuriyeti’nde insan hakları ve demokrasi için mücadele eden Mirabal kardeşlerin 1960 yılında faşist Trujillo rejiminin militer güçleri tarafından tecavüz edilerek öldürülmesi nedeniyle 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan edilmiştir. Türk Tabipler Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu olarak her yıl kadına yönelik şiddetle mücadeleyi yoğunlaştırdığımız bu günü, mücadelemizi, Aynur Dağdemir’in görevi başında iken, birlikte çalıştığı bir kadını kocasının şiddetinden korumaya çalışırken öldürülmesi, yalnızca kadına yönelik şiddetin değil, şiddetin ortadan kaldırılmasının kadınların cesaretli dayanışması ile mümkün olacağını gösterdiği için, her 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nü sevgili Aynur Dağdemir’e adıyoruz” denildi.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.