Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SANAYİ’DE DEV DÖNÜŞÜM!

Samsun’da 800 dönüm alan üzerine bin 608 iş yerinden oluşan dev sanayi sitesi inşa ediliyor

SANAYİ’DE DEV DÖNÜŞÜM!
REKLAM ALANI
20 Ocak 2023 21:24

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bin 526 dükkan ve 82 ticari birimin bulunacağı Toybelen Sanayi Sitesi’nin yüzde 60’ının bittiğini ve 2023 yılı içerisinde Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümünün fiili olarak esnafın da alana taşınmasıyla gerçekleşmiş olacağını söyledi.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği ile TOKİ tarafından inşa edilen Toybelen Sanayi Sitesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesi esnafının taşınacağı Toybelen Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Demir, “Samsun’da Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümü gerçekleşiyor” dedi.

SANAYİ’DE DEV DÖNÜŞÜM!

‘BURASI KOCAMAN BİR ŞEHİR’
Toybelen Sanayi Sitesi’nin kurulduğu alanın adeta bir şehir gibi olacağını belirten Başkan Demir, “2019 seçimlerinden sonra lansmanını yapmıştık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katkılarıyla TOKİ aracılığıyla ihale edilmiş bir alandır. Bin 526 tane sanayi dükkanı, 82 tane de çeşitli ticari amaçla kullanılacak alanlar var. Şu anda inşaat alanı yüzde 60’a yaklaştı. 2023 yılı içerisinde Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümünü fiili olarak esnafın da buraya taşınmasıyla gerçekleşmiş olacaktır. Toybelen Sanayi Sitesi ise deniz manzaralı Türkiye’de ilk sanayi sitesidir. Burada da bir şehir doğuyor artık” diye konuştu.

‘SAMSUN’UN KALBİNİ YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’
Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını açıklayan Demir, “Gülsan’da yapılacak çevre düzenlemesinin uygulama projesi bitti. Burası 252 dönüm büyüklüğünde. Esnafı Toybelen’e taşıdığımızda o 252 dönümü de Doğupark alanı ile birlikte tamam 650 dönümlük alanı tam Samsun’un kalbinde müthiş bir yeşil alana dönüştüreceğiz.Eğitim, kültür ve ticari alanların da yer alacağı projeyi Samsun’a kazandıracağız” şeklinde konuştu.

SANAYİ’DE DEV DÖNÜŞÜM!

‘TOPLU KONUTLAR BİTMEK ÜZERE’
Kentsel dönüşümün de hızla devam ettiğini anlatan Başkan Demir, açıklamasını şöyle tamamladı: “Samsun’daki kentsel dönüşümü sadece bir cepheden değil topyekun bir çalışma başlattık. Özellikle bizim Canik ilçemizde ve İlkadım merkez ilçemizde yaygın bir şekilde neticeye ulaştıracak projeler ihale edildi. Canik’te 700 konut, İlkadım’da da bin 404 konut şu anda inşası bitmek üzeredir. 2019’dan sonra projelendirildi, ihale edildi, başladı ve şu anda bitiyor.”

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.