Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SANDIKÇI’DAN KURSİYERLERE ZİYARET

Canik’de istihdam garantili kursta sona gelindi

SANDIKÇI’DAN KURSİYERLERE ZİYARET
REKLAM ALANI
13 Aralık 2019 15:24

“BİR KADININ HAYATINA SEN DE IŞIK OL”

Canik Belediyesi tarafından, Canik bölgesinde yaşayan genç kadınların, işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla, İş Kur Samsun İl Müdürlüğü, SAMPA Otomotiv, Canik Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen “Bir Kadının Hayatına Sen de Işık Ol” projesinde sona yaklaşıldı.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı Canik Halk Eğitim Merkezi’nde “Bir Kadının Hayatına Sen de Işık Ol” projesi kapsamında eğitim alan Canikli kadınları ziyaret etti. Eğitim alan kadınlarla sohbet eden Başkan Sandıkçı, “Amacımız; iş hayatında daha bilinçli ve daha eğitimli genç kadın istihdamı sağlamak olup, kentleşmeden kaynaklanan genç işsizliğin de önüne geçmektir. Bu sayede kadınların iş dünyasına katılımını sağlamak, sosyal girişimciliği artırmak ve istihdam edilebilirliklerini sağlamaktır. Genç kadınlarımızı iş hayatına hazırlamak hedefiyle, onların yetkinliklerini ve profesyonel iletişim ağlarını artırarak iş hayatına güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlamış olacağız. Ayrıca bu projeyi oluştururken yola çıkma amaçlarımızdan biri de; istihdama katılımın, bir kadın için para kazanmanın çok ötesinde olup, kadının kendi ayakları üstünde durmasının ve kendine güven duymasının da temellerini atmaktır. Kadının, iş yaşamında yer almasının bireysel ve toplumsal kalkınma açısından öneminin bilinciyle yola çıkan Belediyemiz, bu çalışmayı sosyal sorumluluk projesi kapsamında değerli paydaşları, Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü ve Sampa Otomotiv’in destekleri ile yürütmektedir”
SON 1 AY
4 ay sürecek olan istihdam garantili projede son 1 aylık eğitim aşamasına gelindi. Projeden yararlanan 25 kadına Yönetici Asistanlığı Eğitimi, Bilgisayar Operatörlüğü Eğitimi, 3DS MAX Geliştirme ve Uyum Eğitimi verilmekte. Kurs ve programlara katılan kadınlara kursun sonunda MEB onaylı sertifika verilecek.
“İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bu projenin örnek teşkil edip, başta Karadeniz’de olmak üzere, Türkiye’deki tüm belediyelerde uygulanan örnek projelerden biri olmasını umut ediyoruz. Bu proje ile ilçelerimizden başlayarak, tüm illerimizdeki genç işsiz sorununu çözmeyi hedeflemekteyiz. Böylece daha çok kadına istihdam alanı oluşturup, genç işsizliğin önüne de geçmiş olacağız. Projemize destek olan paydaşlarımıza ve eğitim alan Canikli kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.