Dolar 32,5554
Euro 34,8359
Altın 2.430,35
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘SANTRAL İSTEMİYORUZ!..’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, “Bölgemiz’de ve Sinop’ta nükleer güç santrali İstemiyoruz” dedi

‘SANTRAL İSTEMİYORUZ!..’
REKLAM ALANI
25 Mart 2022 20:33

KESK Samsun Dönem Sözcüsü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası(TÜM BEL-SEN) Şube Başkanı Suat Yıldız, Sinop Merkez Abalı Köyü İnceburun Yarımadası mevkiinde yapılması planlanan Nükleer Güç Santrali için EUAŞ tarafından hazırlatılan ÇED raporuna Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘ÇED OLUMLU’ kararı verilmesi üzerine 60 bireysel ve 14 kurumsal katılımcıyla Samsun İdare Mahkemesine iptal davası açılmasını değerlendirdi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ GÖSTERDİĞİ
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Suat Yıldız, 28 Mart’ta görülecek davada ÇED raporu ile ilgili mahkemenin vereceği kararın çok büyük önem taşıdığını söyledi. Suat Yıldız, açıklmasına şöyle devam etti:

“Çünkü Çernobil ve Fukuşima gibi faciaların insanlara ve canlı yaşama verdiği zararlar ortada duruyor, özellikle Çernobil kazasının olumsuz etkileri Karadeniz bölgesinde yoğun olarak hala yaşanmaktadır. Birde son zamanlarda Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş ile de nükleer enerjinin insanlığın geleceği için nasıl büyük bir tehdit oluşturabileceği yeniden anlaşıldı. Nükleer gücü elinde bulunduran Rusya, Ukrayna’da bulunun dört nükleer santrali açık hedef haline getirdi. Çernobil nükleer santralinin bulunduğu bölgeyi işgal ederek, caydırıcı güç nükleer silahlarını kullanmaya hazır olduğunu duyurdu. Saldırının 9. gününde ise Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya’yı vurarak tüm dünyayı büyük bir felaketin eşiğine getirdi.

SAMSUN HALKINA ÇAĞRI: YANIMIZDA OLUN
Bu sebeplerden dolayıdır ki, 28 Mart’ta, Samsun 3. İdare mahkemesinde, saat 10.00’da görülecek ÇED iptal davasında öncelikledeğerli basın çalışanlarını/kurumlarını ve Samsun halkını yanımızda görmek istiyor, birlikte, özelde Sinop’umuza, genelde bölgemize ve ülkemize, insanlığa, doğamıza, canlı yaşama ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kazanırsak birlikte, kaybedersek de birlikte kaybetmiş olacağız. Bölgemiz’de ve Sinop’ta Nükleer Güç Santrali İstemiyoruz. ÇED raporu da iptal edilsin, Nükleer Güç Santrallerinin yapımı da durdurulsun.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.