Dolar 32,5389
Euro 34,9451
Altın 2.458,92
BİST 9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

SEKTÖRÜ SEVİNDİRDİ

Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’ kurulacağı açıklamasını sevinçle karşıladıklarını duyurdu

SEKTÖRÜ SEVİNDİRDİ
REKLAM ALANI
12 Mart 2021 21:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı duyurudan büyük mutluluk duyduklarını belirten MEDİKÜM Başkanı Aydemir, “MEDİKÜM olarak, 12 Mart tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni ekonomi programında ‘Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’ kurulacağını açıklamasından son derece büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.


Daha önce bu konuda bir taleplerinin olduğunu ve Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile bunun gerçekleştiğini ifade eden Dr. Ahmet Aydemir, “Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nun Kovid-19 salgını sırasında ve sonrasında değişmekte olan ülkemizin tıbbi cihaz sektöründe kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaçlara cevap oluşturma potansiyeline sahip bilimsel ve teknolojik çözümlerin istişare edilmesi, teknolojik çözümlerin hayata geçirilmesine yönelik politika önerilerinin oluşturulması konusunda derneğimize sorduğu görüş ve önerilerimizde böyle bir ‘başkanlık’ yapısının ülkemize sağlayacağı yararları ve önemini, ilgili kurula yazdığımız 8 Haziran 2020 tarihli yazımızda altını çizerek ifade etmiştik” diye konuştu.
Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’nın sektöre birçok yarar sağlayacağını belirten Dr. Aydemir bunu şu sözlerle anlatı: “Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’ önümüzdeki yıllarda önemi daha da artacak olan sağlık alanında ülkemizin üretim envanterini ortaya çıkarıp yönetip yönlendirecektir diye düşünüyoruz. Sektörün yüksek teknoloji ile üretim kabiliyetini artırıp, alım garantisi ile tıpkı ‘Savunma Sanayi Başkanlığı’ gibi sektörün ülkemiz ihtiyaçlarını karşılayıp ihracat tutarlarını da yukarıya çekeceğini umut ediyoruz.”
‘Başkanlık’ için temennilerini de ileten Aydemir, “Bu başkanlık bünyesinde medikal kümelerin ve tıbbi cihaz üreticisi sivil toplum örgütlerinin de temsilcilerinin yer alması gerektiğine inanıyoruz. Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’nın sektörümüze, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” sözlerine yer verdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.