Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

SEL GİTTİ, ÇİLESİ KALDI

Meteoroloji ve AFAD tarafından günler öncesinden yapılan uyarılar, Samsun’da karşılığını buldu

SEL GİTTİ, ÇİLESİ KALDI
REKLAM ALANI
4 Eylül 2023 15:36

‘Turuncu kod’ ile yapılan uyarılar dün ve bugün Samsun’da sağanak şeklinde etkili oldu. Özellikle merkez ilçelerden İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy’de dün metrekareye 150 kiloya yakın yağış düştü. Çok kısa sürede düşen yoğun yağış; cadde, sokak, ana arterler, parklar, bodrum katları ve iş yerlerini sular altında bırakarak adete şehir merkezini göle çevirdi. Bazı yüksek kesimlerde ise heyelanlar meydana geldi.

SEL

ESNAFIN İMTİHANI
Bu yıl 4. kez sel felaketine maruz kalan Samsun’da selin vahameti ise eskilerinden daha büyük oldu. Yoğun yağışın üzerinden 1 gün geçmesine Lovelet, Yabancılar Pazarı gibi birçok işyeri ve dükkan sular altında kaldı. Selden en çok etkilenen yerlerin başında gelen Gülsan Sanayi Sitesi’nde ise dükkanlara 1 metreye yakın su bastı. İş yerleri sular altında kalan esnaf hem sağlam kalan mallarını kurtarmaya hem de iş yerlerini temizlemeye çalışıyor.

SEL

BÜYÜK ZARAR
Dün etkili olan selin izlerinin hala devam ettiği Samsun’da dükkanlarından suları tahliye etmeye çalışan esnaf, “Bu yıl kısa sürede 4. kez sele maruz kalıyoruz. Yetkililerin artık önlem alması gerekiyor. Her yoğun yağışta aynı durumla karşılaşıyoruz. Zararımız çok büyük. Şu an mallarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Zararımızın boyutunu suları tamamen tahliye edince anlayacağız” ifadelerini kullandılar.

SEL

CAN KAYBI YAŞANMADI

Samsun merkezde ilk defa bu kadar büyük bir sel afeti gördüklerini ifade eden vatandaşlar ise “İlk defa merkezde bu kadar büyük sel gördük. Bazı arabalar 5-6 saat suda mahsur kaldı ve suların çekilmesini bekledi. Bu sel, daha önce yaşanan sel felaketlerinden çok daha büyüktü. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması oldu. Allah daha büyük afetleri göstermesin” diye konuştular.
Samsun’da bugün hava açarken, tüm kamu kurumları 1717 personel ve 463 araçla sahada selin izlerini silmeye çalışıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.