Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

SEL SAMSUN’U ESİR ALDI!

Haziran ayında üç kez sele maruz kalan Samsun’u sağanak esir aldı
Samsun 5-6 Haziran ve 13 Haziran’ın ardından 19 Haziran’da da sele teslim oldu. Son sel özellikle Atakum ilçesini
vurdu

SEL SAMSUN’U   ESİR ALDI!
REKLAM ALANI
20 Haziran 2023 17:37

HAYAT FELÇ OLDU
Meteoroloji ölçümlerine göre Atakum’da 1 saatte metrekareye 28,5 kilo yağış düştü. Mimarsinan Mahallesi selden en fazla etkilenen bölge oldu. Saat 18.00’de başlayan kuvvetli sağanak 1 saat kesintisiz devam etti, hayat felç oldu. Rögarlar patladı, menfezler tıkandı, yollar dere gibi aktı, bulvarlar göle döndü.
Alparslan Bulvarı, Mustafa Kemal Bulvarı, tramvay hattı ve ara sokaklar sel sularıyla doldu. Tramvay seferleri saatlerce aksadı, yolcular istasyonlarda mahsur kaldı. Beklemekten sıkılan ve sağanak altında evinin yolunu tutan vatandaşlar sırılsıklam oldu.

EV VE İŞYERLERİ SULAR ALTINDA
Evlerin bodrum katlarını su bastı. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri, su baskını ihbarlarına yetişmeye çalıştı. Ekipler su baskını olan yerlerden sel sularını vidanjörler yardımıyla tahliye etti. Tahliye işlemleri gece saatlerine kadar sürdü. İlçede hayat normale dönerken, yeni yağış uyarısı endişeye yol açtı.
Meteorolojiye göre Samsun’un Vezirköprü ilçesi de 49,2 kilo yağış aldı.

3 KAT FAZALA YAĞIŞ
OMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, son aylarda hem Türkiye’nin hem de dünyanın bu iklim değişiminden ciddi anlamda etkilendiğine dikkat çekti. Demir, “Samsun bu değişimlerden ciddi etkilenen illerden bir tanesidir. Son 3 aylık yağış ortalamalarına baktığımızda toplam yağışın neredeyse tamamını bu 3 ayda almış bulunuyoruz. Normalde almamız gereken yağışın 3 katını aldık. Sıkıntı olan yağışın ani ve şiddetli yağışların kısa sürede düşmesidir. Bir de toprağın doygun olması sebebiyle bu yağışın yüzey akışa geçmesidir. Bunun sonucunda ise sel felaketinin beraberinde gelmesidir. Uzun yıllık hesaplamaların üzerine bu yağış düştüğünde ister istemez bu felaketi yaşıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.