Dolar 32,5689
Euro 34,9306
Altın 2.426,05
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘SENİ YAŞATMAYIZ!..’

Samsunlu 27 yaşındaki kadın, boşanma kararı aldığı Adanalı eşinin kayınpederi tarafından, ‘Boşanırsan seni Adana’da yaşatmayız” diyerek tehdit edildi

‘SENİ YAŞATMAYIZ!..’
REKLAM ALANI
18 Şubat 2021 19:07

Sosyal medyada içerik üreterek geçimini sağlayan Ezgi Özanlar., 2018 yılında Lütfü Özanlar ile evlenip, Samsun’dan Adana’ya geldi. Çift bir süre sonra anlaşmazlık yaşayınca Ezgi Özanlar, 25 Ocak’ta boşanma kararı aldı ve bunu eşine söyledi. Lütfü Özanlar olumsuz bir tepki vermezken, Ezgi Özanlar, iddiaya göre kayınpederi H. Ö. tarafından tehdit edilmeye başladı.

BİTMEYEN TEHDİTLER
Eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturduğu için evini ayırıp ofisinde kalmaya başlayan genç kadın, tehditlerden bir türlü kurtulamadı. Genç kadın, kayınpederi tarafından “Seni Adana’da yaşatmayız” şeklinde tehditler almaya devam edince avukatı Tuğba Kastal Sertli ile Adana Adliyesi’ne giderek kayınpederi hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘ADANA’DA YAŞAYAMAZSIN’
Medeni bir şekilde ayrılmayı beklerken, eşinin ailesi tarafından tehdit edildiğini ve bu durumun kendisini üzdüğünü belirten Ezgi Özanlar, “Evlendiğim için Adana’ya geldim. Adana’yı çok seviyorum ve burada kendime bir iş kurdum. İşime devam edip burada yaşamak istiyorum fakat ‘Adana’da yaşayamazsın’ şeklinde tehditler alıyorum. Kadınların bu derece güçsüz görünmesine karşıyım. Güçlü bir kadın olarak projeler üretirken, bu şekilde tehditler almak inanılmaz üzücü” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Tehditler nedeniyle ofisinde yaşamaya başladığını ve güvenlik kamerası taktırdığını kaydeden Ezgi Özanlar, “Her yere ekip arkadaşımla gidip geliyorum. Bu süreç ama taşıyamayacağım boyutlara geldi. Elimden ne geliyorsa, yapmaya hazırım. Bugün suç duyurusunda bulundum. Diliyorum ki kadınlar artık güçlü olarak hayata devam edebilecek duruma gelir ve bu tarz tehditlerle karşılaşmazlar. Gerekene artık hukuk verecek” ifadelerini kullandı.

Ezgi Özanlar’ın avukatı Tuğba Kastal Sertli de müvekkilinin hayatıyla tehdit edildiğini ve bu durumdan dolayı kendisinin korku yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Müvekkilim sırf boşanmak istediği için tehdit ediliyor. Kadın olarak eğitimli, başarılı ve ayaklarınızın üzerinde duruyor olmanız tehdit edilmenizi engellemiyor. Bizim suç duyurusunda bulunma amacımız kadınları destekleyen, onlar için bu kadar çaba sarf eden birinin de tehdide maruz kalıp, bununla yüzleşip diğerlerine örnek olma çabasıdır. Müvekkilime, ‘Boşanırsan Adana’da yaşayamazsın’ deniyor. Bunun bir tehdit olup olmadığı sorulduğunda, ‘Nasıl algılıyorsanız öyle’ diye cevap veriliyor. Tek başına dışarı çıkamıyor. Korkuyor.”


EZGİ ÖZANLAR KİMDİR?

1994 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Ezgi Köse Özanlar baba tarafından aslen Amasyalıdır, anne tarafından Samsunludur.
2011 yılında Havza Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde 2015 yılında tamamladı. 2014-2020 yılları arasında Vakıfbank, Linxa, Huawei gibi şirketlerde mühendis olarak çalıştı.

Nisan 2019’da Peppycooky mahlasıyla sosyal medya fenomenliğine başladı. Aynı adla kurduğu şirketiyle termos, çanta, spor malzemeleri gibi çeşitli ürünler sattı. Video paylaşım sitesi Youtube ve Instagram’da sağlıklı yaşam üzerine içerik üretti, videolar yayınladı, 500 bini aşkın takipçi elde etti. İlkokul ile lise yılları arasında çok kilolu olduğu için kıyafet bulmakta zorlandığını dile getiren Ezgi Özanlar, üniversite döneminde 30 kilo verdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.