Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

SERT TEPKİ!

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde Atatürk’ün posterinin paramparça edildiği görüntülere sert tepki gösterdi

SERT TEPKİ!
REKLAM ALANI
10 Ocak 2022 16:59

Türkiye‘nin en köklü liselerinden birisi olan İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde çekilen, sosyal medyada hızla yayılan, 3 liselinin Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, devrimlerin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini ellerindeki bıçakla paramparça ettikleri görüntülere, ülkenin her yerinden tepki yağıyor. ADD Samsun Şubesi açıklamasında da, “Görüntüler gerçekten çok vahim, bir o kadar da kabul edilemez görüntülerdir.
Ülkemizin yirmi yıldır ayrıştırıla ayrıştırıla ne hale geldiğinin en vahim kanıtıdır. Atatürk bu Ülkenin en büyük ortak değeridir, Türkiye’dir, Cumhuriyettir” denildi.

SAMSUN İÇİN UTANÇ VERİCİ
ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özfekeli imzası ile yapılan basın açıklamasında, öğrencilerden birinin anne ve babasının Samsun’da farklı ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yaptığını öğrendiklerini açıklayan Dr. İşik Özkefeli, “Bu durum bizler için, Milli Mücadele şehri Samsun için utanç verici bir tablodur. Dindar ve kindar nesil yetiştirme arzusu ile çağdaş ve bilimsel eksenden çıkarılıp din eksenli bir yapıya dönüştürülen eğitim sisteminin sonuçları; okuduğunu anlamayan başarısız bir nesil yanında, kurucu liderine bu şekilde hakareti de hak gören bir nesli de ortaya çıkarmıştır” dedi.

DİN EKSENLİ MÜFREDATIN SONUCU
Gençlerin, ‘Çocuğu da yok, acımıyorum. En az üç çocuk!’ söylemlerine dikkati çeken Özkefeli, şöyle devam etti:

Ulu Öner Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyete ve tüm kazanımlarına başta İktidar mensupları olmak üzere, akademisyen, gazeteci, bürokrat, öğretmen, müdür ve pek çok yöneticinin gizli ve açıktan düşmanlık ile hakaretleri, bu hakaretlere karşı idari ve hukuki yaptırımların olmaması, eğitim sisteminde din eksenli müfredat ile Cumhuriyet tarihinin değiştirilerek okullarda okutulması topluma ve gençliğe yapılan en büyük yanlıştır.
Tüm bunların sonucu, Ulu Önder Atatürk’ün manevi şahsına bu şekilde hakaret edebileceği cüretini kendinde gören bu iğrenç görüntüler ortaya çıkmıştır.

ÖRTBAS EDİLEMEYECEK KADAR ÖNEMLİ
Kabataş Erkek Lisesi’nin tarihi gerçeğine sığmayan, akılla izah edilemeyen bu görüntülerin sahipleri gençler, idarenin yaptığı basit bir disiplin cezası ile kalmamalıdırlar. Atatürk ve Cumhuriyet sahipsiz değildir. Bu olay örtbas edilemeyecek kadar önemlidir. Bu öğrenciler ve velileri araştırılmalı, psikolojik, pedagojik ya da sosyolojik destek verilmeli; ama gereken idari ve hukuki cezalar da yerine getirilmelidir. Bu görüntüler toplumu kin ve nefrete sürüklemekte, Atatürk’e hakareti meşru zemine sürüklemektedir. Bu asla kabul edilir değildir.
Cumhuriyetimizin kurucusu olması itibarıyla da Mustafa kemal ATATÜRK hakkında işlenen suçlar 5816 sayılı kanunla da ayrıca yaptırıma bağlanmıştır. Atatürk’ün manevi şahsiyeti anılan yasa ile özel olarak koruma altına alınmıştır.

KİNDAR VE DİNDAR NESİL BİR YIKIMDIR
Bu olayı gerçekleştiren, olaya ses çıkarmayan ve örtbas etmeye çalışan zihniyeti kınıyoruz. Öğrencilere, velilere ve idarecilere gerekli idari ve hukuki işlemlerin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Akıl ve İlimin ışığında çağdaş ve laik eğitim sistemi Türkiye’nin aydınlık geleceği olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve mevcut iktidarı bir kere daha uyarıyoruz. Kindar ve dindar bir nesil projesi Cumhuriyet için bir yıkımdır. Bugün bize, yarın size…”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.