Dolar 32,5998
Euro 34,8065
Altın 2.490,16
BİST 9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Sevgililer Günü hediyeleri!

Sevgililer Günü için en güzel mesajları sizler için derledik. Dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Sevgililer Günü Antik Çağlara kadar uzanıyor.

Sevgililer Günü hediyeleri!
REKLAM ALANI
14 Şubat 2017 18:37

Sevgililer Günü için en güzel mesajları sizler için derledik. Dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Sevgililer Günü Antik Çağlara kadar uzanıyor. Modern anlamda ilk kutlama 1800’lü yıllarda gönderilen Sevgililer Günü kartı ile başladı. İşte sevdiğiniz kişiye gönderebileceğiniz en güzel Sevgililer Günü mesajları..

 

14 Şubat Sevgililer Günü için en güzel mesajları sizler için derledik. İlk ortaya çıkışı Antik Çağlara dayanan Sevgililer Günü dünyanın birçok ülkesinde büyük bir sevinçle kutlanıyor. Bu özel günde sevdiğiniz kişiye Sevgililer Günü mesajları ile duygularınızı ifade edebilirsiniz. İşte en güzel Sevgililer Günü mesajları 2017…

Sevgililer Günü her yıl 14 Şubat’ta dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor. Kökeni Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan Sevgililer Günü Valentine ismindeki din adamının adına ilan edilen bayram olarak ortaya çıkmıştır. Bu neden bazı toplumlarda ‘Aziz Valentin Günü’ olarak da bilinir. Valentine kelimesi, hoşlanılan kişi veya sevgili anlamına gelmektedir.

SEVGİLİLER GÜNÜ İLK NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera’nın kutsal evliliğine adanmıştı.

Antik Roma’da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus’un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus’un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus’u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat’ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazlı kura çekerek bayram boyunca ‘çift’ olma alışkanlığı vardı. 469’da Papa bu gayri-Hristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazılıydı.

Modern anlamda ki Sevgililer Günü 14 Şubat 1800 yıllarında Amerika’lı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasıyla başladı.

Suudi Arabistan’da resmi olarak sevgililer günü kutlamasında kullanılan ürünlerin satışı yasaklanmıştır.

SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJLARI..

-Sevgililer gününde beyaz bir güvercin yolluyorum sana kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat kar beyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat. Yüreğin kadar yanındayım . Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy; ben hep ordayım!

-Seni sonsuza dek bekleyebilirim ama sonsuzlugun sonunda sen oldugun sürece..

-Yaşamak istiyorsan bir umudun olmalı, kalbin varsa bir sevgin olmalı, sevdiğin varsa yalnız senin olmalı, sana verilen en büyük ceza mutluluk olmalı…

-Tik tik! Kimse varmı? Ben dili baldan tatlı, yüzü güneşe benzeyen, bakıldığı zaman sevgiyi andıran, gülüşüyle cana can katan birisine bakmıştım oralardamı acaba?

-Hani bir kelebek yakalarsın avucunun içinde, bakmak istersin yaşıyormu diye, baksan kaçacak, sımsıkı tutsan ölecek. İşte böyle bir şey seni SEVMEK…

-Dünyada birçok insan var kimi şu anda gülüyor kimi şu anda ağlıyor. Dünyanın bütün güzelliklerini hak eden biri varki oda şu anda mesajımı okuyor.

-Deniz kenarındaki çakıl taşlarını birer birer topla. Sonra yine birer birer atarsın. Bazılarını atmaya kıyamazsın işte sen o kıyamadıklarımdasın.

-Hayatın sebebi sevgi ise, sevgi paylaşmak ise, paylaşmak dostluk ise, dostluk hatırlamak ise unutulmadın. SENİ SEVİYORUM…

-Yürekler karşılıklı bekleyiş içindeyse sevgin duyulur elbette. Özlemek ne renk sence ?. Sen rengi düşünürken ben seni özlediğimi söyledim bile…

-Sana gülüm diyorum gülü sevdiğim için. Güle benzetmiyorum çabuk solduğu için.

-Sana her şeyimi veririm diyemem çünkü her şeyim sensin

-Güneşin bile buz tuttuğu bir yerde yanan bir öpşey görürsen bil ki o senin için yanan kalbimdir

-Bakışlar vardır insanı ömür boyu ağlatan Yollar vardır aşılması güç olan Kalpler vardır acılarla parçalanan Ve insanlar vardır ki hiç unutulmayan Sanma seni sevipte bırakanlardan Benim sevgim mezara kadar olandan…

-Kalp midir insana sev diyen yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı? Sevdiğim sevgililer günün kutlu olsun.

-Hayat bir sudur, önünde durulmaz. Mavi bir renktir arkası görülmez. Arkadaşlık bir sırdır anahtarı verilmez. Sevgim sana ebedi asla kalpten silinmez…

GOOGLE’DAN SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN ANLAMLI DOODLE

Google’ın Sevgililer Günü için hazırladığı Doodle ile kullanıcılarını şaşıttı. Şirketin şimdiye dek geliştirdiği en derin yapıya sahip olan bu  Doodle’ın içerisinde interaktif bir oyun yer alıyor. Yapımı yaklaşık bir yıl süren doodle’ın perde arkasında sanatçılar ve mühendislerden oluşan altı kişilik bir ekip var.

Doodle’daki oyunun başrolünde aşık iki pangolin var, armadillolara benzeyen bu pullu memeliler Asya ve Afrika’da yaşıyor, daha doğrusu yaşamaya çalışıyor. Google, bu hayvanların dünyada en fazla avlanan ve ticareti yapılan tür olduğunu açıkladı. Oyunun içinde ayrıca bu hayvanların neslinin tükenmesini önlemek için bağış toplayan World Wildlife Fund sayfası linki var.

Doodle’ın yapımında çalışan sanat yönetmeni Helene Leroux, kendisi ile yapılan bir röportajda “Nesilleri tükenme tehlikesinde olduğu için mutlaka buluşmaları gerekiyor,” dedi ve ekledi “Bu da Sevgililer Günü için mükemmel bir tema oldu.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.